ALGINAT de sodiu

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

11,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ingredient cosmetic si food-grade de ultima generatie obtinut din alge brune. cu functie principala de gelifiant si agent de ingrosare.
In cosmetica se foloseste in principal pentru prepararea mastilor cosmetice de tip peel-off.


INCI: Algin


Alginatul de sodiu este sarea de sodiu a acidului alginic care se obtine din alge brune.


Din punct de vedere chimic, alginatul de sodiu este un extract de alge compus din polizaharide si de aceea este utilizat pe scara larga in industria cosmetica, farmaceutica si cea alimentara. Cand este pus in contact cu apa formeaza un gel. Prin acest mod de actiune ajuta la ingrosarea si stabilizarea produselor cosmetice, farmaceutice sau in cazul unor produse alimentare unde este folosit ca aditiv alimentar (E 401).


Ca ingredient cosmetic alginatul de sodiu are efect emolient, hidratant si de control al vascozitatii in produsele cosmetice, in special in cazul mastilor cosmetice.
Are o capacitate remarcabila de a absorbi apa, cu o greutate de aproape 300 de ori mai mare decat propria greutate. 


Proprietati cosmetice:
- stabilizator al emulsiilor
- gelifiant
- hidratant si  catifelant al tenului


Date tehnice:
Forma de prezentare: pulbere fina bej - maronie

Granulometrie: (90% < 125 microni; 99% < 500 microni)
pH solutie 1%: 7,0
Vascozitate (solutie 1%): 750 mPa.s


Mod de utilizare: 
In masti cosmetice de tip pulbere: se amesteca cu celelalte ingrediente, apoi se adauga apa calduta (in raport masca : apa de 1 : 2,5)


In geluri: se amesteca direct cu apa calduta


In emulsii: se amesteca in gaza apoasa, dupa ce aceasta s-a indepartat de pe foc


Dozaj recomandat: 0,25 - 0,5 %

Modalitate de pastrare: ferit de caldura si umiditate


Date de siguranta: 


A nu se inhala!
A nu se lasa la indemana copiilor!