Ascorbat de sodiu (sarea de sodiu a vitaminei C)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ascorbat de sodiu (sarea de sodiu a vitaminei C)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ascorbatul de sodiu este o forma hidrosolubila de vitamina C, mai usor hidrosolubila decat acidul ascorbic insusi, obtinuta prin combinarea acidului ascorbic in solutie apoasa cu bicarbonatul de sodiu. Ceea ce rezulta este, practice, o sare de sodiu a vitaminei C, mai stabila si cu un pH mai mare (in solutie apoasa). Poseda cca 95% din capacitatea antioxidanta a acidului ascorbic simplu.


Are proprietati antioxidante, antiinflamatorii si tonifiante asupra pielii. Contribuie la cresterea sintezei fibrelor de elastina intr-o masura mai eficienta decat acidul ascorbic singur.


Comparativ cu vitamina C simpla (acid ascorbic), ascorbatul de sodiu prezinta mai multe avantaje:



  • patrunde mai usor in piele pentru ca este mai usor hidrosolubil decat acidul ascorbic simplu, si ramane inmagazinat in cheratinocite mai mult timp exercitand in acelasi timp functiile antioxidante si anti-aging ale vitaminei C

  • este mai stabil


INCI: Sodium Ascorbate


Prezentare: pulbere alba / alb galbuie


Solubilitate: solubil in apa (100%)  si alcool (96%)


pH: 7,00 – 8,00 (in solutie apoasa 10%)


Cum actioneaza ascorbatul de sodiu asupra pielii:


Atat acidul ascorbic cat si derivatii acestuia au fost intens studiati in ultimii ani, atribuindu-li-se un rol din ce in ce mai important in cosmetica si dermatologie. 
Exista un consens al lumii stiintifice asupra efectelor ascorbatului de sodium asupra pielii, si anume:



  • are efect antioxidant si contribuie la protejarea pielii fata de radiatiile UV, limitand oxidarea lipidelor din stratul cornos (stratul de protectie a pielii); acest efect creste prin combinatia cu vitamina E

  • diminueaza inflamatia cutanata 

  • stimuleaza sinteza de colagen si astfel imbunatateste textura, aspectul si tonusul cutanat; diminueaza aspectul ridurilor fine 

  • grabeste vindecarea pielii stimuland producerea de cheratinocite (celulele ce formeaza grosul stratului cornos al pielii) si sinteza colagenului (care duce la refacerea in profunzime a tesutului dermal) 

  • diminueaza petele pigmentare datorate fie varstei, fie expunerii la soare, prin reducerea melanogenezei.


Indicatii:



  • masti cosmetice

  • emulsii si  serumuri pentru ten cu rol antirid si antiaging 

  • lotiuni de corp sau pentru ten

  • produse de protectie solara 

  • produse contra petelor pigmentare


Dozare: 0,5% – 10% 
In emulsii se introduce la sfarsitul emulsificarii, cand temperatura a scazut sub 40°C.



Date de siguranta: Ingredient non-toxic. Uz extern.


Modalitate de pastrare: in loc uscat si racoros, ferit de lumina. Expunerea la lumina sau/si la aer conduc la oxidarea rapida a vitaminei C sub toate formele sale!


Referinte bibliografice:


Baumann L, Skin ageing and its treatment. J Pathol. 2007 Jan;211(2):241-51. 
Cosmetic Ingredient Review, Safety Assessment of Ethers and Esters of Ascorbic Acid as Used in Cosmetics, October 11, 2016 
Stamford N.P.J., Stability, transdermal penetration, and cutaneous effects of ascorbic acid and its derivatives, Journal of Cosmetic Dermatology, 11, 310—317
Telang P.S., Vitamin C in dermatology, Indian Dermatol Online J. 2013 Apr-Jun; 4(2): 143–146.
Effect of topical 10% ascorbate solution on established corneal ulcers after severe alkali burns Roswell R. Pfister, Christopher A. Paterson,* and Sonia Anderson Hayes
J Dermatol Sci. 2014 Sep;75(3):173-82. doi: 10.1016/j.jdermsci.2014.05.011. Epub 2014 June 11. Sodium L-ascorbate enhances elastic fibers deposition by fibroblasts from normal and pathologic human skin. Hinek AKim HJWang YWang AMitts TF.