Ascorbyl Palmitate (Vitamina C liposolubila)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ascorbyl Palmitate (Vitamina C liposolubila)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ascorbyl palmitate este o forma liposolubila de vitamina C, fiind un ester in care acidul ascorbic este combinat cu acid palmitic.
Are proprietati antioxidante, antiinflamatorii si de protectie a pielii impotriva radiațiilor UV.
Comparativ cu vitamina C simpla (acid ascorbic), ascorbyl palmitate prezinta mai multe avantaje:



  • patrunde mai usor in piele pentru ca este liposolubil si ramane inmagazinat in lipidele cutanate din stratul cornos o perioada mult mai indelungata decat acidul ascorbic

  • este mai stabil

  • poate fi folosit si in produse anhidre liposolubile (uleiuri, balsamuri faciale etc)


INCI: Ascorbyl Palmitate


Prezentare: pulbere alba


Solubilitate: solubil in alcool si in uleiuri vegetale (cu exceptia uleiului de jojoba care este de fapt o ceara lichida).


Cum actioneaza ascorbyl palmitate asupra pielii:


Atat acidul ascorbic cat si derivatii acestuia au fost intens studiati dupa anul 2000, atribuindu-li-se un rol din ce in ce mai important in cosmetica si dermatologie.
Exista un consens al lumii stiintifice asupra efectelor esterului ascorbyl palmitate asupra pielii, si anume:



  • are efect antioxidant si contribuie la protejarea pielii fata de radiatiile UV, limitand oxidarea lipidelor din stratul cornos (stratul de protectie a pielii); acest efect creste prin combinatia cu vitamina E

  • diminueaza inflamatia cutanata 

  • stimuleaza sinteza de colagen si astfel imbunatateste textura, aspectul si tonusul cutanat; diminueaza aspectul ridurilor fine 

  • grabeste vindecarea pielii stimuland producerea de cheratinocite (celulele ce formeaza grosul stratului cornos al pielii) si sinteza colagenului (care duce la refacerea in profunzime a tesutului dermal) 

  • diminueaza petele pigmentare datorate fie varstei, fie expunerii la soare, prin reducerea melanogenezei


Indicatii:



  • masti cosmetice

  • emulsii, serumuri si balsamuri pentru ten cu rol antirid si antiaging 

  • lotiuni sau unt de corp 

  • produse de protectie solara 

  • produse contra petelor pigmentare


Dozare: 0,5% – 10%
In emulsii se introduce in faza “grasa”, respectiv se amesteca si se topeste impreuna cu ingredientele lipofile.
pH-ul necesar intr-o emulsie pentru stabilitatea esterului ascorbyl palmitate trebuie sa fie <5.


Date de siguranta: Ingredient non-toxic. Uz extern.


Modalitate de pastrare: in loc uscat si racoros, ferit de lumina. Expunerea la lumina sau/si la aer conduc la oxidarea rapida a vitaminei C sub toate formele sale (atat acidul ascorbic cat si acest ester, ascorbyl palmitate)!


Referinte bibliografice:


Baumann L, Skin ageing and its treatment. J Pathol. 2007 Jan;211(2):241-51.
Cosmetic Ingredient Review, Safety Assessment of Ethers and Esters of Ascorbic Acid as Used in Cosmetics, October 11, 2016
Khan H. et al., Synergistic effects of ascorbyl palmitate and sodium ascorbyl phosphate loaded in multiple emulsions on facial skin melanin and erythema content., Biomedical Research 2016; 27 (2): 570-576
Stamford N.P.J., Stability, transdermal penetration, and cutaneous effects of ascorbic acid and its derivatives, Journal of Cosmetic Dermatology, 11, 310—317
Telang P.S., Vitamin C in dermatology, Indian Dermatol Online J. 2013 Apr-Jun; 4(2): 143–146.