Benzoat de sodiu

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Benzoat de sodiu

Benzoat de sodiu

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

3,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Benzoat de sodiu, conservant cosmetic acceptat in produsele ecocertificate.


INCI: Sodium Benzoate


Benzoatul de sodiu este o sare a acidului benzoic.
Atunci cand este introdus intr-o solutie acida (pH <5,00) benzoatul de sodiu elibereaza acid benzoic, acid organic care are o puternica actiune fungicida si bacteriostatica.


Benzoatul de sodiu este preferat acidului benzoic in produsele cosmetice pentru ca este solubil in apa (spre deosebire de acidul benzoic) si are un potential mai redus de iritare a pielii. De aceea, benzoatul de sodiu se foloseste pe scara larga ca agent de conservare in produsele cosmetice ce contin o faza apoasa.
Este eficace impotriva drojdiilor si fungilor si are activitate bacteriostatica. Se foloseste de obicei in combinatie cu alti conservanti ce au activitate bactericida (ex. Potassium Sorbate).


Necesita un pH acid (2,00 - 5,00). La un pH alcalin este inactiv si, deci, ineficient.


Dozaj conform legislatiei europene in vigoare http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/):
-max. 2,5% in produsele de tip “rinse-off” (care se clatesc), cu exceptia produselor destinate igienei orale
- max 1,7% in produsele destinate igienei orale
- max 0,5% in produsele de tip “leave-on” (care raman pe piele).


Incompatibilitati: incompatibil cu compusi quaternari, gelatina, saruri de fier si calciu. (pentru a evita contactul cu acestia din urma recomandam doar utilizarea apei distilate in produsele cosmetice.!
Activitatea conservanta poate fi redusa prin interactiunea cu surfactantii non ionici (ex. Glyceryl Stearate, Skin Care T, Polysorbate 80) si caolin (argila alba si argile ce contin caolin).


Solubilitate: - in apa: 1g la 1,8g (la 20° C); 1 g la 1,4g (la 100°C)