Carbune vegetal activ

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Carbune vegetal activ

Carbune vegetal activ

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Charcoal


Carbune vegetal activ obtinut din coaja nucilor de cocos. Este un ingredient cosmetic puternic purifiant al pielii avand o mare putere de adsorbtie a impuritatilor, prafului sau a oricarei substante poluante de pe suprafata pielii.


Un ingredient de nelipsit in mastile destinate purifierii tenului. In plus, este un ingredient foarte des utilizat in produsele de curatarea parului si a pielii capului (cati dintre noi nu am auzit reclamele sampoanelor cu "carbune activ"?)


Nota: inainte de orice utilizare va rugam sa cititi datele de siguranta si precautiile de utilizare prezentate mai jos!


Ce este carbunele vegetal activ?


Carbunele vegetal activ este un carbune poros cu o mare suprafata interna. Procesul de obtinere a carbunelui activ din carbune obisnuit se numeste activare, de unde si denumirea de carbune activ (sau activat). Acest proces consta in tratarea cu aburi si dioxid de carbon a carbunelui la temperaturi inalte, ceea ce genereaza o mare porozitate in structura finala a carbunelui activ.


Aceasta structura poroasa speciala a carbunelui activ determina o mare capacitate de adsorbtie. Adsorbtia este procesul prin care particulele straine cu care carbunele activ vine in contact, fie ele lichide, gazoase sau solide, “adera” sau se lipesc efectiv de suprafata acestuia putand fi apoi indepartate.


Mai pe scurt este un ingredient purifiant de exceptie ce poate fi folosit in curatarea pielii sau a dintilor. In plus, acest carbune vegetal activ este obtinut din nuci de cocos, ceea ce genereaza o dimensiune foarte mica a porilor, fapt care permite utilizarea lui dermato cosmetica sau pentru igiena orala.



Proprietati


Suparafata interna specifica: > 1000 m2/g, o cifra deosebita care indica o mare capacitate de purifiere.


Suprafata specifica reprezinta suprafata totala a porilor disponibili, deci capacitatea reala de adsorbtie a carbunelui.


Pentru piele, carbunele vegetal activ este:



  • detoxifiant si adsorbant; retine substantele si toxinele care se acumuleaza la nivelul epidermului: poluantii din mediul inconjurator, reziduuri chimice sau din produsele cosmetice folosite anterior

  • purifiant: capteaza reziduurile metabolice, de la celule moarte la sebum sau puroi, toxinele acumulate pe piele sau chiar unele bacterii ce genereaza infectii (are efect recunoscut asupra stafilococilor)

  • puternic colorant, poate inlocui pigmentii minerali in produsele de machiaj; se foloseste in doza mica.


In dermatologie exista numeroase studii privind utilizarea carbunelui vegetal activ in linimente pentru ingrijirea ulceratiilor varicoase sau a ranilor purulente, cu rezultate deosebite.


Pentru ingrijirea cavitatii orale: 



  • adsorbant si purifiant: contribuie la o respiratie proaspata, retinand reziduurile alimentare sau produsele metabolice rezultate in urma degradarii acestora 

  • curata dintii intr-un mod mai bland decat argila. Singurul dezavantaj este ca necesita clatire indelungata dupa aplicare.


Indicatii:



  • pentru imbunatatirea aspectului pielii acneice

  • piele terna, supusa poluarii; 

  • imbunatatirea aspectului pielii fumatorilor

  • diverse infectii cutanate 

  • colorant negru, ca alternativa pentru persoanele care nu suporta pigmentii minerali 

  • respiratie urat mirositoare, halena 

  • pentru clatirea cavitatii orale 


Cum se foloseste carbunele vegetal activ:


In cosmetica:



  • masti cosmetice purifiante si detoxifiante – ½ lingurita pentru o masca pentru ten amestecata cu apa florala

  • produse de machiaj: mascara, kohl, fard de pleoape

  • pentru colorarea sapunurilor (0,5% in cantitatea destinata “swirl”-urilor / marmoratiilor) 


Pentru ingrijirea cavitatii orale: se dizolva ½ lingurita de carbune activ intr-un pahar de apa si se clateste gura


Pentru curatarea dintilor: se amesteca ¼ lingurita de carbune vetal activ cu ¼ lingurita apa si se foloseste pasta ca atare sau in combinatie cu pasta de dinti obisnuita.


Atentie: Carbunele vegetal activ pulbere nu se foloseste niciodata niciodata ca atare ci trebuie intotdeauna amestecat cu apa sau alte lichide; este un produs pulverulent care odata ajuns ca atare in cavitatea orala sau pe caile respiratorii poate duce la asfixiere!


Date de siguranta:
A nu se inhala!
A nu se ingera!
A nu se lasa la indemana!
A nu se folosi in apropierea surselor de ventilatie (produs pulverulent)!


Precautii de utilizare: Datorita particulelor sale foarte mici, carbunele vegetal activ se imprastie foarte usor, la cel mai mic curent de aer, si pateaza; va recomandam sa deschideti incet recipientul pentru a evita imprastierea produsului!


Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel. Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic. Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice


Chakravarthi A, Srinivas CR, Mathew AC., Activated charcoal and baking soda to reduce odor associated with extensive blistering disorders, Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2008 Mar-Apr;74(2):122-4.
Ely H, Dermatologic therapies you've probably never heard of., Dermatol Clin. 1989 Jan;7(1):19-35.
Kerihuel J.C., Effect of activated charcoal dressings on healing outcomes of chronic wounds, J. Wound Care 2010, May 19 (5):208, 210-2, 214-5
Sornakumar L., Kalarani M., Srinivas C.R., Activated charcoal dressing in malodorous leg ulcers, Indian J Lepr 2010 Jul-Sep;82(3):147-8