Ceai verde – extract concentrat cu 95% polifenoli

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ceai verde – extract concentrat cu 95% polifenoli

CEAI VERDE – extract concentrat cu 95% polifenoli

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

15,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ceai verde – extract concentrat cu 95% polifenoli  


INCI: Camellia Sinensis Leaf Extract, Maltodextrin, Silica


Activ cosmetic de exceptie, superconcentrat, ce contine extract uscat din ceai verde standardizat cu 95% polifenoli, dintre care minim 45% EGCG (epicatechin galat).


Are efect antioxidant, astringent, antiinflamator, lipolitic, hidratant si regenerant asupra pielii. Cosmetologia actuala il considera ca fiind unul din cele mai puternice active cosmetice de origine vegetala, cu rol antiaging si de protectie a pielii in fata poluantilor externi, inclusiv a radiatiilor UV.


Polifenolii din ceaiul verde ofera acelasi efect protector asupra pielii ca si cel obtinut prin consumul oral asupra organelor interne. Polifenolii moduleaza procesele biochimice, influenteaza benefic proliferarea celulara, impiedica aparitia inflamatiei si a celulelor tumorale. Cum inflamatia si stresul oxidativ joaca un rol major in procesul de imbatranire, ceaiul verde are efect antiaging prin diminuarea inflamatiei si neutralizarea radicalilor liberi.


Forma de prezentare: pulbere fina de culoare maro.


Constituenti:



  • > 95% polifenoli din care > 45% EGCG (epicatechin galat)

  • cafeina (max. 5%)

  • continut total in catehine > 75%


Solubilitate: solubil in apa; insolubil in ulei. Se poate totusi dispersa in ulei, ceea ce-l face potrivit si pentru produsele anhidre.


Ceaiul verde provine din uscarea rapida a frunzelor arbustului Camellia Sinensis, fam.Teacee, originar din Extremul Orient. Ceaiul verde este una din cele mai bogate surse de polifenoli din plante, sub forma de catehine, substante cu un puternic efect antioxidant, chemopreventiv si imunomodulator. Dintre acestea, EGCG are un efect terapeutic deosebit asupra pielii.


 Proprietati si indicatii


 Polifenolii din ceaiul verde au fost intens studiati, fiindu-le stabilite pana in prezent o serie de proprietati care fac din aceasta planta una din cele mai importante surse de active cosmetice din lumea vegetala.


 Astfel, in studiile efectuate polifenolii aplicati pe piele au demonstrat:




  • actiune antioxidanta – neutralizeaza radicalii liberi si impiedica oxidarea lipidelor cutanate si afectarea ADN-ului;

  • impiedica distrugerea colagenului in urma expunerii la radiatiile UV, prevenind imbatranirea cutanata ca urmare a expunerii la soare (efect anti photoaging);

  • au efect hidratant – cresc nivelul de hidratare al epidermului, iar elasticitatea pielii se imbunatateste vizibil, pielea devenind neteda si catifelata

  • sunt antiinflamatori – polifenolii amelioreaza afectiuni inflamatorii ale pielii, incluzand aici acneea, eczemele si rosacea; de asemenea au actiune antiinflamatoare si calmanta asupra pielii arse de soare 

  • reduc secretia de sebum, ceea ce il face indicat pentru produsele antiacneice sau contra dermatitei seboreice

  • regeneranta: intr-un studiu efectuat la Universitatea din Georgia, SUA, in anul 2003, EGCG din ceaiul verde a impiedicat moartea celulelor epidermale (cheratinocitele). In mod normal, cheratinocitele traiesc pana la 28 de zile, timp in care migreaza din stratul bazal al epidermului in stratul exterior (stratum corneum / stratul cornos). Deja in cea de-a 20-a zi aceste celule ajung in stratul cornos iar activitatea lor metabolica scade dramatic, in timp ce se pregatesc, practic, sa moara, acumulandu-se la suprafata pielii sub forma unui scut de protectie. EGCG a stopat acest proces, restabilind procesele metabolice ale cheratinocitelor, si facandu-le sa se divida in continuare. Aceasta descoperire a determinat folosirea extractului polifenolic din ceaiul verde in tratarea ranilor deschise, pentru a restabili tesutul cutanat normal si pentru a impiedica aparitia cicatricilor;

  • anticarcinogena: EGCG a avut efect puternic anticarcinogen in cancerele cutanate induse prin substante chimice pe soareci;

  • confera protectie atat impotriva radiatiilor UVB cat si a celor UVA, fiind astfel un ingredient activ important in produsele de protectie solara. Actiunea sa este complementara substantelor ce blocheaza radiatiile UVA si UVB. Extractul din ceai verde nu impiedica ca aceste radiatii sa ajunga la nivelul pielii (nu ecraneaza, asa cum fac substantele cu rol de filtru solar), ci actioneaza asupra celulelor pielii si asupra AND-ului celular impiedicand afectarea acestora;

  • are efect lipolitic, contribuind la drenarea tesutului adipos datorita cafeinei


 


Indicatii


In cosmetica, extractul de ceai verde cu 95% polifenoli se foloseste pentru:



  • ingrijirea tuturor tipurilor de piele

  • ingrijirea tenului matur

  • prevenirea imbatranirii cutanate

  • ingrijirea pielii sensibile iritata (acne, cuperoza, dermatite, arsuri solare)

  • ingrijirea tenului obosit, tern

  • prevenirea cearcanelor


 Utilizari


Pentru ingrijirea pielii:



  • produse antiage (creme, serumuri, masti cosmetice)

  • produse pentru remodelare corporala

  • produse pentru ingijirea zonei din jurul ochilor

  • produse pentru ingrijirea pielii inainte, in timpul si dupa expunerea la soare

  • produse pentru ingrijirea tenului acneic sau cuperozic


Pentru ingrijirea parului:



  • masti si balsamuri pentru ingrijirea pielii capului si tonifierea foliculilor pilosi de la nivelul capului

  • masti si balsamuri pentru diminuarea secretiei de sebum capilar


Pentru ingrijirea unghiilor:



  • dat fiind efectul de protectie asupra cheratinocitelor, extractul de ceai verde are efect regenerant asupra unghiilor in sensul ca stimuleaza cresterea de unghii sanatoase (nu are efect asupra unghiilor deja crescute, ci actioneaza asupra celulelor ce produc unghia)


Pentru igiena orala


Extractul de ceai verde cu 95% contribuie la ingrijirea gingiilor si a smaltului dentar. Se foloseste in:



  • pasta de dinti

  • apa de gura


 Dozare: 0,1 – 2%


 Se adauga la sfarsitul prepararii, atat in emulsii cat si in produsele anhidre.


 Date de siguranta:


Uz extern! A nu se ingera.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Studiile efectuate pana acest moment nu atribuie efecte adverse ceaiului verde in utilizari cutanate. Totusi, datorita continutului in cafeina, prudenta recomanda sa nu fie utilizat de femeile insarcinate sau cele care alapteaza!


Referinte bibliografice:


EMA/HMPC/283629/2012 Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) Assessment report on Camellia sinensis (L.) Kuntze, non fermentatum folium, 12 March 2013
S. Hsu, “Green tea and the skin,” J. Am. Acad. Dermatol., vol. 52, no. 6, pp. 1049–1059, Jun. 2005.
N. Pazyar, A. Feily, and A. Kazerouni, “Green tea in dermatology,” Skinmed, vol. 10, no. 6, pp. 352–355, Dec. 2012.
P. OyetakinWhite, H. Tribout, and E. Baron, “Protective mechanisms of green tea polyphenols in skin,” Oxid. Med. Cell. Longev., vol. 2012, p. 560682,2012.
S.-Y. Kim, D.-S. Kim, S.-B. Kwon, E.-S. Park, C.-H. Huh, S.-W. Youn, S.-W. Kim, and K.-C. Park, “Protective effects of EGCG on UVB-induced damage in living skin equivalents,” Arch. Pharm. Res., vol. 28, no. 7, pp. 784–790, Jul. 2005.
Y.-C. Kim, S.-Y. Choi, and E.-Y. Park, “Anti-melanogenic effect of black, green, and white tea extracts in immortalized melanocytes,” J. Vet. Sci.,Jan.2015.
S. Scalia, N. Marchetti, and A. Bianchi, “Comparative evaluation of different co-antioxidants on the photochemical- and functional-stability of epigallocatechin-3-gallate in topical creams exposed to simulated sunlight,” Mol. Basel Switz., vol. 18, no. 1, pp. 574–587, 2013.
M. D. Gianeti, D. G. Mercurio, and P. M. B. G. Maia Campos, “The use of green tea extract in cosmetic formulations: not only an antioxidant active ingredient,” Dermatol. Ther., vol. 26, no. 3, pp. 267–271, May 2013.
O. S. Kwon, J. H. Han, H. G. Yoo, J. H. Chung, K. H. Cho, H. C. Eun, and K. H. Kim, “Human hair growth enhancement in vitro by green tea epigallocatechin-3-gallate (EGCG),” Phytomedicine Int. J. Phytother. Phytopharm., vol. 14, no. 7–8, pp. 551–555, Aug. 2007.
Y. Y. Kim, S. Up No, M. H. Kim, H. S. Kim, H. Kang, H. O. Kim, and Y. M. Park, “Effects of topical application of EGCG on testosterone-induced hair loss in a mouse model,” Exp. Dermatol., vol. 20, no. 12, pp. 1015–1017, Dec. 2011
S.Hsu, W. B. Bollag, J. Lewis, Q. Huang, B. Singh, M. Sharawy, T. Yamamoto, G. Schuster, Green Tea Polyphenols Induce Differentiation and Proliferation in Epidermal Keratinocytes (2003), Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics. March 27, 2003; DOI: 10.1124/jpet.103.049734.
U. Heinrich, C. E. Moore, S. D, Wilhelm Stahl, Green Tea Polyphenols Provide Photoprotection, Increase Microcirculation, and Modulate Skin Properties of Women, The Journal of Nutrition, Volume 141, Issue 6, 1 June 2011, Pages 1202–1208
P.Oyetakin White,  H. Tribout, E. Baron, Protective Mechanisms of Green Tea Polyphenols in Skin, Antioxidants (Basel). 2017 Mar; 6(1): 2.

S. SaricM. Notay, R. K. Sivamani, Green Tea and Other Tea Polyphenols: Effects on Sebum Production and Acne Vulgaris, Alessandra Napolitano, Academic Editor and Stanley Omaye, Academic Editor, PMID: 28036057