Ceara de albine purificata

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ceara de albine purificata

Ceara de albine purificata

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Cera Alba


Producator/Furnizor: Italia


Descriere produs


Ceara de albine este o substanta grasa secretata de albine si reprezintă materia primă necesară construirii pereţilor fagurilor în care albinele isi depozitează mierea si puietul. Ceara are atat rol de protectie mecanica, cat si rolul de a pazi stupul de infestari si contaminanti.


Desi este cunoscuta mai ales pentru efectul conditionant asupra pielii determinat de faptul ca diminueaza pierderea de apa din piele, ceara de albine are si calitati antiinflamatoare, ajutand la calmarea pielii iritate.



Beneficii pentru piele


 Ceara de albine se foloseste inca din Antichitate pentru ingrijirea pielii.


Stau marturie in acest sens scrierile medicului grec  Galenus, cel care a fost medicul personal al mai multor imparati romani, care folosea pentru ingrijirea pielii un preparat cunoscut in tehnica farmaceutica drept “ceratul lui Galen”, avand ca ingrediente ceara de albine, ulei de migdale, borax, apa de trandafiri si tinctura de benzoe. 


De altfel, cele mai vechi preparate pentru ingrijirea pielii sunt unguentele, acestea constand intr-un amestec de ceara si diverse uleiuri vegetale, amestecate in diverse proportii.


Avand proprietati filmogene, ceara de albine protejeaza si ajuta la regenerarea celulelor epidermale. Preparatele care o contin, chiar si in cantitati mici, actioneaza de cele mai multe ori ca un scut de protectie a pielii contra agresiunii vantului, a soarelui, a frigului sau a altor iritanti. 


Totodata, ceara de albine are proprietati calmante si cicatrizante, contribuind la buna ingrijirea si la cicatrizarea arsurilor sau a ranilor.


Pe scurt, amintim mai jos cateva dintre cele mai cunoscute efecte ale cerii de albine asupra pielii:



  • protector – formeaza la suprafata pielii un film subtire aproape impermeabil care apara pielea de agresiunile factorilor de mediu; astfel se limiteaza pierderea de apa transepidermala iar pielea ramane mai mult timp hidratata, creandu-se conditii optime pentru regenerarea epidermului

  • desi formeaza un film ocluziv, protejeaza pielea fara a infunda porii; aceasta se datoreaza atat efectului sau hidratant care permite o descuamare normala a celulelor epidermale, cat si continutului de vitamina A

  • antibacterian: la fel ca mierea, ceara de albine are proprietati antibacteriene bine documentate. Intr-un studiu din 2005 publicat in jurnalul Clinical Microbiology and Infection (CMI) publicatie a European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, s-a demonstrat ca un amestec de miere si ceara de albine inhiba dezvoltarea bacteriilor si a fungiilor, fiind de un real folos in tratarea iritatiei de scutec precum si a altor tipuri de infestari cutanate

  • umectant: ceara atrage apa, contribuind la mentinerea pielii bine hidratata de-a lungul zilei

  • cicatrizant: ceara de albine contribuie la vindecarea ranilor

  • antiinflamator si calmant al pruritului (mancarime): conform unui studiu publicat in 2012 in Journal of Burn Care & Research editat de American Burn Association, pacientilor participanti la studiu care suferisera arsuri severe si care, ulterior, in timp ce pielea se vindeca au suferit si de prurit (mancarime),  li s-a administrat o crema pe baza de ceara de albine si ulei de masline. Acest preparat a diminuat senzatia de mancarime in mod semnificativ, astfel incat pacientii nu au mai avut nevoie de alta medicatie pentru calmarea acesteia.


In produsele cosmetice, pe langa efectele asupra pielii, ceara de albine se foloseste si ca:



  • factor de consistenta 

  • factor de stabilitate a emulsiilor

  • agent de intarire in sapunuri


Utilizari cosmetice:



  • balsamuri

  • rujuri

  • deodorante stick

  • sapunuri

  • lumanari pentru masaj


Date de siguranta:



  • a nu se lasa la indemana copiilor

  • a se manipula cu atentie cat timp este topita; poate provoca arsuri 


Bibliografie selectiva


Al-Waili, N. S., Saloom, K. S., Al-Waili, T. N., and Al-Waili, A. N. The safety and efficacy of a mixture of honey, olive oil, and beeswax for the management of hemorrhoids and anal fissure: a pilot study. Scientific World Journal 2006;6:1998-2005. 
Al-Waili, N. S. An alternative treatment for pityriasis versicolor, tinea cruris, tinea corporis and tinea faciei with topical application of honey, olive oil and beeswax mixture: an open pilot study. Complement Ther Med 2004;12(1):45-47.
Al-Waili, N. S. Clinical and mycological benefits of topical application of honey, olive oil and beeswax in diaper dermatitis. Clin Microbiol.Infect. 2005;11(2):160-163.
Al-Waili, N. S. Mixture of honey, beeswax and olive oil inhibits growth of Staphylococcus aureus and Candida albicans. Arch Med Res 2005;36(1):10-13. 
Al-Waili, N. S. Topical application of natural honey, beeswax and olive oil mixture for atopic dermatitis or psoriasis: partially controlled, single-blinded study. Complement Ther Med 2003;11(4):226-234. 
Al-Waili NS, “Mixture of honey, beeswax and olive oil inhibits growth of Staphylococcus aureus and Candida albicans,” Arch Med Res. 2005 Jan-Feb;36(1):10-3
Carbajal D, Molina V, Valdes S, et al. Anti-inflammatory activity of D-002: an active product isolated from beeswax. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 1998;59:235-8. 
Lewis PA, et al., “A randomized controlled pilot study comparing aqueous cream with a beeswax and herbal oil cream in the provision of relief from postburn pruritus,” J Burn Care Res., 2012 Jul-Aug;33(4):e195-200