Cera Bellina

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Cera Bellina este obtinuta din ceara naturala de albine, fiind un ingredient cosmetic unic in felul sau, deoarece are capacitatea de a transforma uleiurile in gel.
Se obtine din ceara de albine fiind de fapt un derivat hidrofil al acesteia in care acizii grasi liberi au fost convertiti in esteri de poliglicerol.
Formeaza geluri uleioase in aceeasi mod in care sunt create gelurile apoase.


INCI: Polyglycerol-3 Beeswax


Proprietati:



  • Cera Bellina este gelifianta; ingroasa uleiurile intr-o maniera omogena, facilitand in acelasi timp dispersia altor ingrediente in ele 

  • Cera Bellina este filmogena si contribuie la diminuarea pierderii de apa transepidermale 

  • evita cristalizarea in produsele anhidre in care se folosesc atat uleiuri cat si unturi vegetale si / sau alte ceruri 

  • in emulsii formeaza retele de cristale lichide, ceea ce face emulsia foarte compatibila cu pielea


Utilizare:



  • Cu Cera Bellina orice ulei vegetal poate fi transformat intr-un gel foarte stabil si care se poate intinde uniform pe piele, fara sa curga. 

  • Se foloseste in principal in produsele de machiaj pentru ca ajuta la dispersia uniforma a pigmentilor 

  • O alta utilizare importanta este in produsele tip stick intrucat impiedica separarea uleiurilor de grasimile solide 

  • In serumurile ce contin un amestec de uleiuri si unturi vegetale se foloseste pentru a preveni separarea acestora din urma 

  • Se poate folosi drept co-emulsifiant in emulsii pentru stabilizarea acestora.


Ce beneficii prezinta Cera Bellina?



  • Se foloseste in produsele anhidre ce contin unturi vegetale (unt de cacao, unt de shea) pentru a diminua riscul de aparitie a grunjilor / granulelor / cristalelor ce apar cand acestea sunt supuse unor variatii de temperatura (fenomen denumit cristalizare)

  • Modifica profilul senzorial al produselor ce contin ceara (consistente, greu de intins, aderente), facandu-le sa alunece mult mai usor pe piele si dandu-le o textura matasos - satinata. 

  • Contribuie la stabilizarea emulsiilor prin crearea unei structuri de gel in faza uleioasa; acest lucru se dovedeste foarte util cand avem de introdus in emulsii, la final, mai multe feluri de ingrediente active ce ar putea destabiliza emulsiile. 

  • Se foloseste atat in cazul emulsiilor de tip U/A cat si A/U.


Forma de prezentare: granule de culoare alb / alb-fildes cu un miros caracteristic asemenator cerii de albine


Punct de topire: 63 - 73°C


Solubilitate: solubila in uleiuri si grasimi vegetale, insolubila in apa


Dozare:


- 1 -2 % ca si co-emulsifiant, incorporat in faza uleioasa a emulsiilor pentru stabilizarea acestora
- 10 - 20% pentru gelificarea uleiurilor


Date de siguranta:


Nu are contraindicatii.