Cetyl palmitat Dermowax CP

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Cetyl palmitat Dermowax CP

Cetyl palmitat Dermowax CP

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

5,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Cetyl Palmitate


Cetyl palmitate


Functii cosmetice:



  • co-emulsifiant (se foloseste impreuna cu un emulsifiant principal pentru a forma o emulsie)

  • emolient

  • ingredient cu rol conditionant pentru piele


 In literatura cosmetica il veti regasi si cu denumirea de spermaceti, spermantet sau cetaceum.


Termenul original de spermantet se referea la grasimea obtinuta din capul casalotului (sperm whate, eng.), o balena de mari dimensiuni ce traieste la mari adancimi si care a fost vanata intens pana la jumatatea secoului 20. Aceasta grasime a fost extrem de pretioasa si de apreciata pentru calitatile sale cosmetice.


 In prezent, de cand vanatoarea de balene este interzisa, cetyl palmitatul se obtine din surse vegetale (in mod special din ulei de cocos sau de palmier). Este un co-emulsifiant lipid derivat din alcool cetilic si acid palmitic.


Punct de topire: 55ºC


Prezentare: Fulgi de culoare alb-bej, cu un miros slab, caracteristic


Solubilitate: insolubil in apa, solubil in uleiuri


 Proprietati cosmetice:



  • ingredient conditionant si emolient pentru piele, in mod special pentru pielea uscata, matura, sensibila 

  • se foloseste totodata ca ingredient ocluziv, care reduce pierderea de apa transepidermala, formand un film lipidic structural la suprafata pielii 

  • imbunatateste stabilitatea emulsiilor 

  • reduce senzatia de “gras” a produselor cosmetice ce contin lipide 

  • ajuta la ingrosarea si intarirea produselor cosmetice anhidre, bazate pe uleiuri si grasimi 


Date de siguranta:



  • uz extern

  • a nu se lasa la indemana copiilor!

  • in dozele uzuale este considerat un ingredient sigur in produsele cosmetice


 


Retete in care se regaseste:



Formula 1 - Crema de zi pentru ten normal 
si/sau matur "Trandafiri si Argan"