Coaja de struguri pulbere

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Coaja de struguri pulbere

Coaja de struguri pulbere

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

4,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Vitis vinifera peel powder


Pulbere din coaja de struguri rosii macinata, usor grunjoasa.


Contine fibre vegetale, motiv pentru care nu este in intregime solubila in apa


Este insolubila in uleiuri


Utilizari:


- masti cosmetice pentru regenerare celulara si exfoliante


- in sapunul natural, ca exfoliant. Culoarea sapunului va deveni maronie.


Extractele si substantele active din strugurii rosii sunt utilizati pe scara larga in produsele cosmetice. Importanta strugurilor rosii in ingrijirea pielii este cel mai bine evidentiata de terapia cu vin, originara din regiunea Bordeaux – Franta si care apoi s-a raspandit in toata lumea. Terapia cu vin consta practic in bai sau aplicatii de vin sau extracte de struguri bogate in polifenoli cu scopul de a stimula microcirculatia cutanata si de a intari vasele de sange.


Actiunea tonifianta a proantocianidinelor asupra vaselor capilare contribuie la mentinerea elasticitatii pielii si combate problemele legate de circulatia sangelui in piele, ca de exemplu cuperoza, sau cele legate de drenarea insuficienta a tesutului hipodermal, cum este cazul in celulita.


Puterea antioxidanta a flavonoizilor si a a polifenolilor contribuie la diminuarea efectelor nocive induse de radiatiile UV si de radicalii liberi.


In produsele dermatologice si cosmetice polifenolii din struguri sunt folositi impreuna cu acizi grasi pentru a le maximiza efectul antioxidant asupra pielii. Imbatranirea pielii presupune, la nivelul dermului, degradarea glicozaminoglicanilor si a colagenului, ceea ce duce la subtierea pielii. Administrarea topica (externa) de proantocianide, in schimb, intarzie acest proces prin cresterea sintezei de colagen.


Coaja strugurilor rosii are o concentratie mare de bioflavonoide (quercetin, catehine, flavonoli si antocianidine) si alti polifenoli. Unul dintre acestia este resveratrolul. Prezenta resveratrolului intr-o planta este indusa de stress, rani, infestari sau radiatii UV. Desi resveratrolul se regaseste in cca 72 de specii de plante, cea mai mare concentratie se regaseste in strugurii rosii, in mod special in coaja acestora. Cantitatile mari de resveratrol din coaja de struguri reprezinta o “arma” naturala menita sa ajute strugurii sa reziste infectiilor fungice, vremii sau atacurilor de insecte sau animale.


Resveratrolul a fost studiat intens in ultimii ani. In studiile clinice, s-a demonstrat ca are un efect antiinflamator comparativ cu cel al medicamentelor de sinteza, iar in studiile pe animale s-a dovedit ca resveratrolul inhiba atat faza acuta cat si faza cronica a inflamatiilor.


Asupra pielii resveratrolul are o actiune refermizanta, promoveaza regenerarea cutanta prin mecanisme similare retinolului. Totodata, studiile efectuate pe soareci au indicat ca protejeaza pielea de efectele fototoxice ale radiatiilor UV. In plus, studiile au indicat faptul ca proantocianidinele si resveratrolul au accelerat vindecarea ranilor.


Resveratrolul are si efecte antimicrobiene asupra bacteriilor si altor dermatofite ce pot infecta pielea.


Un alt efect al resveratrolului in aplicatiile cutanate este acela ca diminueaza petele pigmentare.


Pulberea din coaja de struguri are si efect cheratolitic. Contribuie la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si stimuleaza regenerarea epidermului.


Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel. Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic. Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:


Bagchi D, Bagchi M, Stohs S, Ray SD, Sen CK, Preuss HG. 2002. Cellular protection with proanthocyanidins derived from grape seeds. Ann NY Acad Sci 957:260–70.
Baumann LS. 2007. Less-known botanical cosmeceuticals. Dermatol Ther 20:330–42.
Bruno Burlando, Luisella Verotta, Laura Cornara, and Elisa Bottini-Mass, Herbal Principles in Cosmetics - Properties and Mechanisms of Action, CRC PRESS, 2010 by Taylor and Francis Group, LLC
Chan MMY. Antimicrobial effect of resveratrol on dermatophytes and bacterial pathogens of the skin. Biochem Pharmacol 63:99–104., 2002
Das S, Das DK. Anti-inflammatory responses of resveratrol. Inflamm Allergy Drug Targets 6:168–73, 2007
Fauconneau B, Waffo-Teguo P, Huguet F, Barrier L, Decendit A, Merillon JM. Comparative study of radical scavenger and antioxidant properties of phenolic compounds from Vitis vinifera cell cultures using in vitro tests. Life Sci 61:2103–10.,1997
Topical grape (Vitis vinifera) extract promotes repair of full thickness wound in rabbit, Internationa Wound Journal, 8(5):514-20 august 2011
Watson R.R., Zibadi S., Bioactive Dietary Factors and Plant Extracts in Dermatology, Ed.Springer Science & Business Media, 2012