Dioxid de titan

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Dioxid de titan

Dioxid de titan

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

5,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Titanium Dioxide/ CI77891


Forma de prezentare: pudra alba, micronizata


Proprietati si indicatii:




  • Dioxidul de titan este utilizat ca pigment alb in produsele cosmetice.




  • De asemenea, are proprietatea de a bloca razele UV, atat UVA scurte (320-340nm) cat si UVB (280-320nm); pentru un efect optim se recomanda asocierea cu oxidul de zinc.




NOTA: Trebuie cunoscut faptul ca substantele filtru ce ofera protectie solara, in functie de modalitatea in care actioneaza, sunt de doua feluri, filtre solare fizice si filtre solare chimice.

Filtrele fizice sunt substante anorganice care reflecta sau disperseaza radiatiile UV (ex: oxidul de zinc, dioxidul de titan).

Filtrele chimice sunt compusi organici care au proprietatea de a absorbi radiatiile UV.

Indicele SPF arata factorul de protectie solara pe care il poate oferi un produs cosmetic impotriva radiatiilor UVB (radiatiile ultraviolete ce cauzeaza arsurile solare).  SPF-ul nu ofera informatii despre protectia impotriva radiatiilor UVA ! Radiatiile UVA produc modificari structurale si sunt responsabile de imbatranirea prematura a pielii, fara insa ca efectele negative sa fie vizibile imediat la momentul producerii lor.

Dioxidul de titan ofera asadar protectie fizica atat impotriva radiatiilor UVA scurte cat si UVB.


Singurul lui dezavantaj este faptul ca in urma aplicarii rezulta o culoare a pielii mai albicioasa insa acest aspect poate fi contrabalansat prin adaosul de alte ingrediente colorante in produsele cosmetice (masa de cacao este o alegere potrivita in acest sens, prin continutul ridicat de antioxidanti avand efecte benefice in produsele destinate protectiei solare).

Utilizare:



  • Colorant in produsele cosmetice (creme, lotiuni, sapun, etc)

  • Produse de protectie solara


Solubilitate: dioxidul de titan nu este solubil nici in apa si nici in ulei, insa se poate dispersa in cele doua medii.


In emulsii: se incorporeaza prin dispersare in faza apoasa.

In produse anhidre: se disperseaza mai intai in fractia uleioasa din produs si apoi se se incorporeaza in restul produsului.

Date de siguranta:


Dioxidul de titan este un ingredient sigur, non-toxic, non-iritant in aplicatii topice (pe piele) si mult mai compatibil cu pielea sensibila comparativ cu filtrele chimice de protectie solara. 

Atentionare
A nu se inhala ! 

A nu se lasa la indemana copiilor !
A nu se inghiti !
A nu se arunca in mediul inconjurator si mai ales in apa ! Va recomandam sa stergeti cu servetele de hartie ustensilele cu care lucrati inainte de a le spala, pentru a indeparta orice urma de oxid de zinc. Aceasta operatiune va simplifica curatarea ulterioara a ustensilelor, dioxidul de titan fiind foarte aderent.