Extract de CASTRAVETE (extract glicerinic)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Extract de CASTRAVETE (extract glicerinic)

Extract de CASTRAVETE (extract glicerinic)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

6,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Extract glicerinic de castravete


Activ cosmetic concentrat cu efect hidratant si regenerant asupra epidermului, calmant si racoritor asupra pielii iritate sau arse de soare, iluminant si uniformizant al tenului.


INCI: Glycerin, Aqua, Cucumis sativus extract, Potassium sorbate, Sodium benzoate


Cucumis sativus apartine familiei Curcubitaceae, care include si dovleacul, zucchini sau pepenele. Initial a fost descoperit in flora spontana din Himalaia, fiind ulterior cultivat in toata lumea. In Europa a ajuns prima data in franta, fiind adus de Carol cel Mare, care a ordonat cultivarea lui pe scara larga.


De-a lungul timpului, sucul de castravete s-a folosit ca lotiune calmanta a pielii iritate, in special in cazul acneei, iar feliile de castravete au fost si sunt un remediu eficient pentru a dezumfla pungile de sub pleoape si pentru a diminua cearcanele.


Studiile recente au demonstrat in plus ca banalul castravete are asupra pielii:
- efect antioxidant,
- efect anti-pigmentar (inhiba expresia tirozinazei, enzima responsabila de proliferarea melanocitelor, celulele pigmentare ale pielii),
- reduce secretia de sebum, cu efect pozitiv in ingrijirea pielii acneice,
- efect antirid, intrucat inhiba actiunea unor enzime (hyaluronoidaza si elastaza),   care distrug fibrele de colagen si elastina.


In ce produse se foloseste extractul de castravete:


- in produse destinate pielii grase sau mixte
- in produse destinate pielii sensibile
- in produse destinate tenului matur, obosit sau tern
- in cazul arsurilor solare
- in produse hidratante pentru pielea deshidratata


Forma de prezentare: lichid galbui cu miros specific


Densitate: 1,242 g/ml (10ml = 12,42 g)


Solubilitate: solubil in apa, glicerina si alcool. Insolubil in uleiuri.


Dozare: intre 5% - 50%, in functie de tipul de produs dorit.


In emulsii se poate folosi pana la 5% ca activ cosmetic introdus in faza C (in faza de racire); in cazul in care se doreste cresterea concentratiei (pana la 30%), atunci extractul se adauga in faza apoasa si se incalzeste. Totodata se creste nivelul emulsifiantului pana la concentratia maxima. Se procedeaza apoi la emulsificare, conform retetei.


La concentratii intre 30% - 50% se foloseste in  geluri, lotiune bi-fazica sau apa micelara.


Date de siguranta:
Numai pentru uz extern!
A nu se lasa la indemana copiilor!
Odata deschis recipientul, recomandam pastrarea lui la frigider si folosirea in maximum 6 luni de la deschidere!


Bibliografie selectiva:


Fernando GH, Mercedes JN, Juana C, Francisco GC, Josefa E (2003). Tyrosinase Inhibitory Activity of Cucumber Compounds: Enzymes Responsible for Browning in Cucumber. J. Agric. Food Chem. 51: 7764-7769.
Gaofeng Y, mark LW, Guoqing H, Min Y, Duo L (2006). Natural products and anti-inflammatory activity. Asia Pacific. J. Clin. Nutr. 15: 143-152.