Extract de PAPAYA

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Extract de PAPAYA

Extract de PAPAYA (extract glicerinic)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Extract glicerinic de papaya


Activ cosmetic cu rol catifelant, hidratant, exfoliant si regenerant asupra pielii.


INCI: Glycerin, Aqua, Carica papaya Fruit Extract, Potassium Sorbate 0,03%


Extract hidroglicerinic din fruct de papaya ce exercita un efect enzimatic indepartand bland si eficient celulele moarte acumulate la suprafata pielii, facand ca aceasta sa aiba un aspect mai proaspat si mai stralucitor.


Forma de prezentare: lichid cu aspect galbui, ambalat in sticluta ambra cu picurator cu o aroma specifica.


Glicerina este solventul folosit pentru a se extrage substantele active din fructul de papaya.


 Solubilitate: solubil in apa si alcool, insolubil in uleiuri. Nu se poate folosi in produse anhidre!


Papaya este un fruct tropical utilizat pe scara larga si de industria cosmetica datorita efectelor deosebite pe care acesta le are asupra pielii. Papaya actioneaza ca un exfoliant cutanat excelent intrucat contine o enzima specifica, denumita papaina, care are rolul de a uniformiza aspectul pielii avand in acelasi timp efect hidratant si catifelant asupra pielii.


De asemenea, extractul de papaya contine cantitati mari de vitamina A si vitamina C, neutralizand actiunea radicalilor liberi, ceea ce-i confera efect antioxidant si anti-aging asupra pielii.


Utilizari in cosmetica


Extractul de papaya se foloseste ca:


- agent pentru peeling, avand ca rol indepartarea celulelor moarte acumulate la suprafata pielii
- activ antipigmentar: extractul de papaya inhiba sinteza tirozinei, enzima care stimuleaza productia de melanina si aglomerarea acesteia in pete pigmentare neuniforme la suprafata pielii
- activ hidratant antipigmentar: extractul de papaya contine alfa-hidroxiacizi ce contribuie la exfoliere, la reinnoirea celulara si regleaza nivelul de apa din epiderm 
- activ cosmetic antirid; indepartand celulele moarte, extractul de papaya promoveaza reinnoirea celulara si creste nivelul de hidratare al epidermului
- activ anti-comedogenic: extractul de papaya contribuie la deblocarea porilor infundati, dizolvand atat celulele moarte cat si sebumul ce blocheaza canalul folicululu pilo-sebaceu de-a lungul caruia se formeaza comedonul


 In ce produse se poate folosi extractul de papaya:


- produse exfoliante
- produse antiacneice
- produse antipigmentare
- produse antiaging si antirid
- produse hidratante destinate tuturor tipurilor de piele
- in produsele destinate parului se poate folosi pentru combaterea matretii


 Dozare:


- in emulsii, intre 3%-6%


- se adauga la finalul emulsiei, cand temperatura a scazut sub 40°C.


 Date de siguranta:


- Produs cosmetic. Uz extern!


 Bibliografie selectiva:


Aravind. G., Debjit Bhowmik , Duraivel. S., Harish. G, Traditional and Medicinal Uses of Carica papaya,. Journal of Medicinal Plants Studies Year : 2013, Volume : 1, Issue : 1
Shivananda N. Dale Maharaj, Lexley Maureen Pinto Pereira, Wound healing activity of Carica papaya L. In experimentally induced diabetic rats; Indian journal of experimental biology 45(8):739-43 · September 2007