Extract fluid din fructe de afin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

8,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Vaccinium Myrtillus Fruit Extract


Extract fluid din fructe de afin cu rol antioxidant si antiaging.


Ingredient cosmetic cu rol antiaging, antiinflamator, stimulant al microcirculatiei la nivelul pielii. Extractul de afin imbunatateste transportul oxigenului catre piele si favorizeaza absorbtia cutanata a altor nutrienti necesari pentru tonusul si vitalitatea acesteia.


Avand o mare valoare nutritiva, fapt care le situeaza printre cele mai valoroase alimente, afinele au fost intens studiate si in privinta efectelor lor asupra pielii. Este vorba despre o latura a cosmetologiei care studiaza ceea ce se numeste "nutritia pielii" ("skin nutrition"), adica felul in care pielea, cel mai mare organ al corpului uman, absoarbe si pastreaza acele substante care o ajuta sa-si mentina integritatea si sa-si indeplineasca normal functiile.


In cazul afinelor au fost identificate mai multe substante cu rol benefic pentru piele.


Mai intai polifenolii, incluzand aici antocianii si resveratrolul, apoi quercetina si myricetina, substante antioxidante si care au in plus si rolul de a chela ionii de fier in exces care sunt responsabili de formarea radicalului hidroxil, unul dintre cei mai periculosi radicali liberi.


Forma de prezentare: lichid rosu-inchis. Contine alcool etilic din cereale (23%)


Solubilitate: solubil in apa si alcool, insolubil in uleiuri.


Proprietati


Analizand efectele cutanate ale extractului de afine, se disting mai multe efecte asupra pielii, efecte care fac din extractul de afin unul din cele mai valoroase active cosmetice:



  • Efect antioxidant:


Datorita antocianilor extractul de afin contribuie la neutralizarea speciilor reactive de oxiden, incluzand aici si radicalii liberi, care sunt cauzati in principal de expunerea excesiva la radiatiile UV. Acestia au efect devastator la nivel celular, ceea ce afecteaza pielea in ansamblu. Aici intervin antioxidantii care au rolul de a preveni unele dintre reactiile negative ce au loc in celulele pielii sub actiunea radicalilor liberi.


Este vorba in special despre antocianozide care inhiba oxidarea lipidelor cutanate, previn aparitia petelor pigmentarea si previn aparitia unei enzime denumita elastaza, implicata in degradarea fibrelor de colagen si elastina. Totodata antocianozidele previn pierderea supletii pielii si deshidratarea.



  • Efect vaso-protector, antiinflamator si de imbunatatire a microcirculatiei:


Rozaceea, roseata faciala sau simplul fapt de a rosi se datoreaza dilatarii vaselor fine capilare ce sunt localizate imediat sub epiderm, de unde si vizibilitatea lor.


Desi pana in prezent rozaceea nu poate fi vindecata, exista totusi o serie de masuri care sa o tina sub control si sa reduca inrosirea fetei. In aceasta grupa intra produsele care favorizeaza sanatatea capilarelor impiedicand dilatarea acestora si eventual ruperea lor.


Extractul de afin intra si el in aceasta grupa, avand proprietatea de a diminua simptomele rozaceei.


Antocianii din extractul de afine protejeaza si intaresc capilarele. Primele observatii privind efectul vaso-protector al afinelor dateaza din anii '60 insa studiile ulterioare au confirmat faptul ca afinele cresc rezistenta capilarelor.


In plus, extractul de afine diminueaza inflamatia si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul dermului, contribuind la transportul oxigenului si a altor nutrienti vitali pentru sanatatea tegumentului.


Aceste doua proprietati (protectia capilarelor si imbunatatirea microcirculatiei cutanate) il fac util si in produsele destinate diminuarii aspectului de "plasa de paianjen" a vaselor sparte (telangiectazia), precum si a celor pentru ingrijirea zonei sensibile din jurul ochilor.


Indicatii


In cosmetica, extractul fluid de afin se foloseste pentru:



  • ingrijirea tuturor tipurilor de piele

  • ingrijirea tenului matur

  • prevenirea imbatranirii cutanate

  • ingrijirea pielii sensibile iritata (acne, cuperoza, dermatite, arsuri solare)

  • ingrijirea tenului obosit, tern

  • prevenirea cearcanelor


Utilizari


Pentru ingrijirea pielii:



  • produse antiage (creme, serumuri, masti cosmetice)

  • produse pentru remodelare corporala

  • produse pentru ingijirea zonei din jurul ochilor

  • produse pentru ingrijirea pielii inainte, in timpul si dupa expunerea la soare

  • produse pentru ingrijirea tenului cuperozic


Pentru ingrijirea parului:



  • masti si balsamuri pentru ingrijirea pielii capului si tonifierea foliculilor pilosi de la nivelul capului


Dozare: 1% – 5%


Mod de utilizare: Se adauga la sfarsitul prepararii, inainte de adaugarea conservantului.


Date de siguranta:


Uz extern! A nu se ingera (contine alcool)


A nu se lasa la indemana copiilor.


Bibliografie selectiva:


D Bagchi, CK Sen, M Bagchi, M Atalay, Anti-angiogenic, antioxidant, and anti-carcinogenic properties of a novel anthocyanin-rich berry extract formula. Biochemistry (Mosc) 69(1) 75–80 (2004)
B.Burlando, L.Verotta, L.Cornara, and E.Bottini-Massa, Herbal principles in cosmetics: Properties and mechanisms of action, CRC Press
R Lichtent­haler, F Marx, Total oxidant scavenging capacities of common European fruit and vegetable juices. J Agric Food Chem 53(1) 103–110 (2005)
P Morazzoni, E Bombardelli, Vaccinium myrtillus L. Fitotherapia 67(1) 3–29 (1996)
AS Polla, LL Polla, BS Polla, Iron as the malignant spirit in successful ageing. Ageing Res Rev. 2(1) 25–37 (2003)
H Sakagami, K Asano, K Takahashi, S Terakubo, Y Shoji, H Nakashima, W Nakamura, Anti-stress activity of mulberry juice in mice. In Vivo 20(4):499–504 (2006)
A Svobodová, J Psotová, D Walterová, Natural phenolics in the prevention of UV-induced skin damage. Biomed Papers 147 137–145 (2003)
 X Wu, GR Beecher, JM Holden, DB Haytowitz, SE Gebhart, RL Prior, Lipophilic and hydrophilic antioxidant capacities of common foods in the United States. J Agric Food Chem 52(12):4­026–4037 (2004)