Gliceril stearat

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Gliceril stearat

Gliceril stearat vegetal co-emulsifiant Dermowax GMS

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

4,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Glyceryl stearate


Co-emulsifiant, factor de consistenta, stabilizant pentru emulsii sau emolient – Dermowax GMS este un ingredient cosmetic de origine vegetala multifunctional folosit pe scara larga in produsele cosmetice.


Glyceryl stearate se regaseste pe o mare parte din etichetele produselor cosmetice, ceea ce este un lucru bun, avand in vedere originea lui vegetala si gradul de siguranta pe care il ofera.


Din punct de vedere chimic, Dermowax GMS se obtine in urma reactiei dintre glicerina si acidul stearic, ceea ce face din el un ingredient “verde” agreat de organismele de certificare pentru cosmetice organice.


Cu un istoric indelungat in prepararea produselor cosmetice, glyceryl stearate are multiple functii cosmetice, fiind o optiune la indemana in prepararea emulsiilor de fiecare data cand e nevoie de stabilizarea sau ingrosarea unei emulsii, de a evita granulatia, de a o opacifia sau de a evita inghetarea acesteia.


Asadar, sintetizand functiile Dermowax GMS, acestea ar fi:


 



  • co-emulsifiant universal pentru emulsiile de tip ulei in apa (se poate folosi impreuna cu majoritatea emulsifiantilor hidrofilici, fie ca sunt anionici, cationici, amfoterici sau non-ionici de pe piata)

  • factor de consistenta – contribuie la ingrosarea unei emulsii

  • factor de stabilizare a emulsiilor (previne separarea celor doua faze)

  • emolient si conditionant pentru piele – glyceryl stearate ca atare se regaseste si in structura epidermului avand rolul de a limita pierderea de apa transepidermala; de aceea cand este folosit in produse cosmetice el actioneaza ca o bariera naturala de protectie a pielii

  • previne inghetarea emulsiilor atunci cand acestea sunt expuse la temperaturi scazute


 


Date tehnice:


Dermowax GMS (glyceryl stearate) este un co-emulsifiant de tip u/a non-ionic.


Forma de prezentare: pudra ceroasa, de culoare alb-fildes; poate prezenta granulatii 


Punct de topire: 59° C


Solubilitate: solubil in uleiuri si grasimi, insolubil in apa


HLB: cca 3


Referinte bibliografice:



  • D'Antona P, Parker WO, Zanirato MC, Esposito E, Nastruzzi C. 2000. Rheologic and NMR characterization of monoglyceride-based formulations. J Biomed Mater Res 2000 Oct; 52(1): 40-52. 

  • Hannuksela M, Kousa M, Pirila V. 1976. Contact sensitivity to emulsifiers. Contact Dermatitis 1976 Aug; 2(4): 201-4. 

  • Lewis L, Boni R, Adeyeye CM. 1998. Effect of emulsifier blend on the characteristics of sustained release diclofenac microspheres. J Microencapsul 1998 May-Jun; 15(3): 283-98.

  • Pasich J, Bether W, Malaga M. 1981. [The dynamics of the drug release from ointment bases. Part 5: The effects of tensides on the liberation of atropine from eye ointments (author's transl)] Pharmazie 1981 Apr; 36(4): 267-9.