Gluconolactona (Glucono delta lactona) - PHA vegetal

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Gluconolactona (Glucono delta lactona) - PHA vegetal

Gluconolactona (Glucono delta lactona) - PHA vegetal

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ingredient cosmetic activ, asemanator ca functie si mod de actiune alfa hidroxi acizilor AHA. De altfel, gluconolactona este un poli hidroxi acid (PHA) care se gaseste in stare naturala sub forma de acid gluconic in miere si laptisor de matca, in sucuri de fruce, vinuri sau alte produse fermentate.


INCI: Glucono delta lactone


Gluconolactona este forma deshidratata a acidului gluconic.


Gluconolactona are actiune exfolianta, hidratanta si umectanta, de netezire si uniformizare a tenului, iluminanta, keratolitica, cicatrizanta si emolienta asupra pielii.


Este in general bine tolerata de piele, fara sa aiba efectele adverse comune alfa hidroxi acizilor (AHA). Gluconolactona moduleaza bland cheratinizarea naturala a epidermului prin exfoliere, stimuleaza regenerarea celulara, contribuind la refacerea sanatoasa a epidermului; sub actiunea gluconolactonei pielea devine mai supla, liniile fine sunt estompate iar porii sau petele pigmentare se reduc in volum.


Se mai foloseste si ca agent de chelare si pentru stabilizarea emulsiilor ce contin substante bazice. In formularile cosmetice ce contin active acidifiante previne cresterea in timp a pH-ului.


In industria alimentara gluconolactona se foloseste ca aditiv alimentar cu rolul de a diminua pH-ul alimentelor dar fara a le face acre, asa cum actioneaza acidul citric de exemplu.


Forma de prezentare: pudra alba cristalina


Solubilitate: solubila in apa (50%), insolubila in ulei


Origine: vegetala, non-GMO.


pH in solutie apoasa 1% : 2,6


Functii cosmetice:


- hidratanta si umectanta, mentine apa in epiderm redand elasticitatea pielii
- anti-aging - se foloseste in special in produsele destinate pielii mature intrucat stimuleaza regenerarea celulara
-  ilumineaza si uniformizeaza tenul, diminueaza porii
- keratolitica - indeparteaza celulele moarte


 Nota: gluconolactona nu are efectul imediat al peeling-urilor cu acizi cosmetici, fiind un activ mai bland, dar efectul ei regenerant apare in timp, prin utilizare frecventa. Insa la concentratii de peste 6% nu se foloseste zilnic, ci de 3-4 ori/saptamana, timp de maxim 6 luni. Nu se folosesc produse de tip "scrub" inainte de a aplica produse cu gluconolactona, intrucat poate irita pielea.


Indicatii:


- piele matura, uscata, ridata, devitalizata
- ten acneic
- piele grasa cu aspect "impur", cu puncte negre sau comedoane


Date de siguranta:


Numai pentru uz extern!
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
A nu se inhala!
Produs higroscopic (absoarbe apa din atmosfera); a se pastra inchis in ambalajul original, ferit de umiditate, caldura sau actiunea directa a razelor soarelui!


Bibliografie selectiva:


Documentatie furnizor
Gluconolactone. PubChem- Open Chemistry Database. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/gluconolactone#section=Top. Published 2018.

Hunt MJ, Barnetson R. A COMPARATIVE STUDY OF GLUCONOLACTONE VERSUS BENZOYL PEROXIDE IN THE TREATMENT OF ACNE", Australasian Journal of Dermatology. 1992;33(3).
Jayamani JRavikanth Reddy RMadhan BShanmugam G., Disintegration of collagen fibrils by Glucono-δ-lactone: An implied lead for disintegration of fibrosis., Int J Biol Macromol. 2018 Feb;107(Pt A):175-185. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2017.08.158. Epub 2017 Sep 1.