alantoina

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • alantoina

Alantoina

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

4,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Allantoin


Forma de prezentare: pudra alba, fina, fara miros


Modalitate de pastrare: la loc uscat si intunecos, in ambalajul original


Produs in Italia 


Alantoina este o substanta activa folosita deopotriva in industria farmaceutica (dermatologie) cat si in cea cosmetica. Fie ca se foloseste in scopuri medicale sau doar cosmetice, ceea ce o face cu totul speciala este faptul ca determina cicatrizarea ranilor, de la cele superficiale, la arsuri, ulceratii sau rani care se vindeca greu, fara a lasa cicatrici inestetice (cheloide).


Alantoina este un compus chimic produs de multe organisme, de la plante la animale sau microorganisme. Se poate obtine din extract de tataneasa sau din acid uric.


Alantoina a fost descoperita inca din 1912 dar a inceput sa fie folosita pe scara larga in industria farmaceutica si cosmetica in anii ’50. Are, deci, o istorie lunga si bine documentata privind efectele,  modul de actiune si siguranta in utilizare. Este un ingredient non-alergenic.

Proprietati si indicatii:


Alantoina este folosita in produsele cosmetice ca ingredient activ cu proprietati speciale:



  • calmante

  • hidratante

  • antiiritante si antiinflamatorii

  • cicatrizante si reepitelizante; ajuta la reinnoirea celulara

  • cheratolitice

  • antiacneice si antimatreata


Efectele alantoinei in cicatrizarea ranilor sunt complexe. Mai intai, se presupune ca intensifica leucocitoza (creste numarul leucocitelor in locul de aplicare) si prin aceasta imbunatateste circulatia limfei in locul afectat. Prin efectul cheratolitic bland ajuta la indepartarea celulelor moarte iar apoi initiaza si accelereaza procesul de inmultire celulara, ceea ce duce la o reepitelizare corecta a zonelor afectate. In majoritatea cazurilor, dispar inclusiv durerile dupa cateva aplicatii cu preparate continand alantoina.


Aceasta calitate o face utila in produsele  destinate pielii iritate, asprite si afectate prin expunere la detergenti, substante corozive sau conditii aspre sau improprii de mediu.

De asemenea, este foarte eficienta in produsele ce calmeaza iritatiile de scutec ale sugarilor sau in lotiunile calmante dupa ras.

In plus, alantoina imbunatateste capacitatea stratului exterior al epidermului (Stratum Corneum) de a retine apa, fiind asadar un bun hidratant.

Efectele cheratolitice (de indepartare a celulelor moarte de la suprafata pielii) ale alantoinei sunt considerate mai bune decat ale unui alt activ cosmetic derivat tot din acid uric, ureea, insa la concentratii de 50 pana la 100 ori mai mici (0,2% alantoina genereaza un efect cheratolitic similar cu o concentratie de 10-20% uree) dar fara efectele potential iritante ale acesteia din urma. De aceea se foloseste in produsele antiacneice (reduce acumularile de cheratina) si antimatreata (indeparteaza scuamele specifice). Totodata, atat in acnee cat si in cazul matretii, calmeaza pielea si iritatiile generate de cele doua afectiuni.

Utilizare:

Doza recomandata este intre 0,2 – 2%. Este asadar un activ cosmetic foarte eficient la concentratii mici si prin urmare economic.

Solubilitate: este solubila in apa si se incorporeaza cel mai bine in faza apoasa a emulsiilor.


Produse recomandate:



  • creme sau balsamuri destinate tenului sensibil, iritat sau uscat

  • produse hidratante si calmante pentru intregul corp

  • lotiuni calmante antiacneice

  • lotiuni demachiante destinate tenului sensibil

  • sampoane si lotiuni pentru indepartarea matretii

  • lotiuni after-shave sau dupa epilare

  • rujuri, produse de machiaj - pentru efectul de protectie in fata factorilor de mediu

  • produse destinate ingrijirii pielii sensibile a copiilor.


Date de siguranta:
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita inhalarea!


Referinte:
Araújo LU, Grabe-Guimarães A, Mosqueira VC, Carneiro CM, Silva-Barcellos NM: Profile of wound healing process induced by allantoin. 
Acta Cir Bras; 2010 Oct;25(5):460-6

Becker LC, Bergfeld WF, Belsito DV, Klaassen CD, Marks JG Jr, Shank RC, Slaga TJ, Snyder PW, Alan Andersen F: Final report of the safety assessment of allantoin and its related complexes. Int J Toxicol; 2010 May; 29(3 Suppl):84S-97S
Staiger C., “Comfrey: a clinical overview”, Phytother Res. 2012 Oct; 26(10):1441-8.
Chiummariello S. et al., “Multicentric study on a topical compound with lymph-draining action in the treatment of phlebostatic ulcer of the inferior limbs, G Chir. 2009 Nov-Dec; 30(11-12):497-501.