Ulei de argan virgin 20ml/ 100ml sticla/ 100ml PET

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de argan virgin 20ml/ 100ml sticla/ 100ml PET
  • Ulei de argan virgin
  • Ulei de argan virgin 100ml ambalat in sticla ambra

ULEI de ARGAN virgin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

14,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

ULEI de ARGAN virgin, obtinut prin presare la rece din miezul crud al nucilor de argan avand ca provenienta arborii de argan din vegetatia spontana a Marocului


Uleiul de Argan virgin – un ulei la superlativ


Cu siguranta ca cei mai multi dintre voi ati auzit despre uleiul de argan ca fiind unul din uleiurile cele mai pretioase pentru ingrijirea pielii.


Recunosc ca mult timp am fost sceptici, punand acest lucru doar pe seama strategiilor de marketing ale companiilor cosmetice care sunt mereu in cautare de noi ingrediente-minune pentru a-si promova produsele.


De-abia dupa ce l-am testat o perioada mai indelungata am inteles ca, in cazul uleiului de argan virgin, realitatea „bate” marketingul si ca isi merita renumele cu prisosinta. 


Este un ulei fin, care atunci cand este folosit in cantitate mica patrunde relativ usor in epiderm fara a lasa urme grase si fara a incarca tenul. Are un miros special de seminte crude de argan, miros pe care noi il consideram un ”marker” al originalitatii si calitatii produsului.


Arganul este propriu Marocului, fiind denumit drept Arborele Vietii de catre berberi pentru numeroasele beneficii pe care le aduce.


INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Termen de valabilitate: 12/2018

Pentru o utilizare cat mai simpla, va propunem mai multe modalitati de ambalare. Ambele variante la 100ml (sticla si PET ambra) vin insotite de atomizor (pulverizator); varianta la 500ml este ambalata in recipient HDPE.


Ulei de argan pur, virgin, nedezodorizat, obtinut prin presare la rece din miezul crud al nucilor de argan


Specificatii tehnice:



  • densitate relativa la 20°C: 0,912 g/l

  • indice de aciditate: 1,40 mg KOH/g

  • indice de peroxid: 0


Compozitia de acizi grasi (conform buletinului de analiza):



  • acid linoleic (din grupa acizilor grasi esentiali Omega 6): 31,4%

  • acid oleic (din grupa acizilor grasi Omega 9): 47,8%

  • acid palmitic: 13,2%

  • acid stearic: 5,9%

  • alti acizi grasi: acid miristic, palmitoleic, linolenic, arahidic, eicosenoic, behenic, erucic: sub 1% fiecare


Alti consituenti:



  • steroli (spinasterol, schottenol, delta 7 avenasterol, stigmasta-8, 22 diene-3b-ol, stigmasterol, campesterol ) cu efect calmant si antiinflamator

  • tocoferoli (vitamina E), sub forma de α-tocopherol (alpha),  δ-tocopherol (delta) si γ-tocopherol (gamma), in cantitati de cca doua ori mai mari decat in uleiul de masline

  • pigmenti carotenoizi (precursori ai vitaminei A) si xantofile, care impreuna ii confera uleiului presat la rece din samburi cruzi, neprajiti, o culoare de un galben intens

  • alcooli triterpenici

  • polifenoli (acid cafeic, acid vanilic si tyrosol).


Despre uleiul de argan s-au scris multe lucruri la superlativ in ultimii ani de cand a intrat in atentia atat a producatorilor de cosmetice cat si a unor "top chefs" de bucatarie rafinata care l-au introdus in meniurile europene. Aceasta pentru ca, pe de o parte, are o compozitie chimica speciala, putand fi considerat un adevarat ”activ cosmetic” in sine iar pe de alta parte are o savoare particulara, lucru valabil atat pentru  uleiul obtinut din seminte crude  de argan cat si pentru  uleiul obtinut din seminte torefiate (usor prajite).


Arganul este propriu Marocului, fiind denumit drept Arborele Vietii de catre berberi pentru numeroasele beneficii pe care le aduce. Este un arbore spinos (Argania spinosa) ce creste exclusiv in sud-vestul Marocului pe platoul Souss, unde se gasesc cca 21 milioane de arbori de argan raspanditi pe o suprafata de 800.000 ha. Arganul poate ajunge pana la o inaltime de 8–10m iar unii arbori pot trai pana la 200 ani. Radacinile se intind insa la o adancime considerabila, ceea ce ajuta la protejarea solului impotriva eroziunii si la oprirea inaintarii desertului Sahara.


Fiind o specie rara si periclitata, aceasta suprafata acoperita de arborii de argan a fost declarata de catre UNESCO rezervatie a biosferei in 1998.


Aflat la limita Saharei, arganul este o specie ce a dezvoltat o rezistenta remarcabila la variatiile de temperatura, la caldura torida din timpul zilei si frigul patrunzator din timpul noptii, in conditii de precipitatii reduse si de vanturi extreme. In mod pardoxal, tocmai aceasta continua adaptare la un mediu ostil l-au facut sa dezvolte acei compusi chimici bioactivi ce se regasesc in semintele de argan si au rol de sustinere a tesutului cutanat.


Proprietatile si indicatiile ULEIULUI de ARGAN 


O alta denumire data arganului de catre berberi este cea de Aurul Femeilor pentru ca, in mod traditional, femeile berbere au fost cele care au transmis de la mama la fiica procedeul traditional, extrem de laborios, al obtinerii uleiului de argan. Si tot femeile berbere foloseau acest ulei pentru a proteja pielea in conditiile climatice aspre de la marginea desertului, pentru a o apara de vanturile puternice si de soarele arzator.


De-a lungul timpului, cu mult inainte de a fi recunoscut pentru calitatile sale remarcabile de catre lumea occidentala, populatiile  din Maroc foloseau uleiul de argan pentru:



  • pielea bebelusilor si a copiilor mici

  • calmarea pielii iritate

  • tratarea/ diminuarea  cicatricilor lasate de varicela

  • tratarea eczemelor si a acneei juvenile

  • prevenirea vergeturilor si a uscarii pielii la femeile gravide

  • masajul incheieturilor in caz de reumatism

  • prevenirea caderii parului

  • pentru a preveni uscarea pielii si a parului din cauza conditiilor aspre de mediu (soare puternic, vant, frig).


Studiile efectuate in ultimele decenii au demonstrat efectele antioxidante, antiproliferante, de preventie a cancerului, antidiabetice si hipocolesterolemiante ale uleiului de argan folosit in alimentatie.


In cosmetica uleiului de argan i se atribuie proprietati antioxidante, antiaging, hidratante, antiacneice si cicatrizante. Aceste efecte se datoreaza atat continutului bogat in acizi grasi esentiali cat si actiunii sinergice a fractiei de compusi nesaponificabili, in mod special a sterolilor si tocoferolilor.


Acizii grasi esentiali                                           


Uleiul de argan are un continut ridicat de acizi grasi esentiali, in mod special Omega 6 (acidul linoleic, acidul eicosenoic). Acestia sunt necesari pentru a mentine hidratarea optima a pielii si pentru a preveni imbatranirea prematura a acesteia. In lipsa lor pielea si parul se usuca, iar  unghiile devin casante.


In plus, cercetarile arata ca acidul linoleic are proprietati anti-inflamatoare asupra pielii si imbunatateste starea de hidratare a epidermului. Acidul linoleic intra in compozitia ceramidelor, structuri lipidice proprii epidermului de a caror integritate depinde ca acesta sa-si indeplineasca normal functia de bariera, una din cele mai importante functii ale pielii. Cum acizii din grupa Omega 6 nu pot fi sintetizati de organismul uman, pentru a ne mentine pielea sanatoasa trebuie sa luam acesti acizi grasi esentiali fie pe cale interna, din alimentatie, fie prin aplicare topica, din produsele de ingrijire corporala.


Sterolii


Sterolii (denumiti si fitosteroli) au un rol important in a mentine in buna stare bariera pielii. 


Bariera pielii este reprezentata in principal de stratul exterior al epidermului, denumit strat cornos sau Stratum Corneum, strat ce are ca principala functie protectia corpului in fata agresiunilor de natura mecanica, microbiana sau chimica ale mediului exterior. Stratul cornos este principalul obstacol in calea patrunderii substantelor straine prin piele. In plus, el impiedica evaporarea apei necontrolate din corpul nostru. Aceste functii ale stratului cornos sunt insa dependente de elasticitatea acestuia determinata in principal de substantele grase pe care le contine.


Aceste substante grase constau in ceramide, acizi grasi liberi si colesterol.


Totusi, desi se regaseste in mod natural in bariera pielii, colesterolul in stare pura atunci cand este pus in contact cu pielea ca substanta exogena poate conduce la inflamatii sau acnee. Prin contrast insa, fitosterolii sunt bine tolerati de piele si in acelasi timp ei mimeaza functia colesterolului. In plus, fitosterolii au efect puternic antiinflamator.


Prin mai multe studii clinice, s-a demonstrat ca fitosterolii au efecte remarcabile:
refac bariera pielii
imbunatatesc elasticitatea pielii si reduc aspectul aspru, rugos al pielii uscate
cresc productia de colagen si de acid hialuronic la nivelul dermului


Uleiul de argan are un continut unic de steroli (spinasterol, schottenol, delta 7 avenasterol, stigmasta-8, 22 diene-3b-ol, stigmasterol, campesterol).


Datorita acestor compusi uleiul de argan:



  • intarzie procesul de imbatranire a pielii

  • reduce inflamatiile

  • ii confera pielii un aspect matasos


Tocoferolii (vitamina E)


Uleiul de argan este unul dintre cele mai bogate uleiuri in vitamina E (sub forma de tocoferoli). Prin contrast, uleiul de masline contine jumatate din cantitatea de vitamina E existenta in uleiul de argan.


Tocoferolii sunt importanti pentru rolul lor antioxidant, protejand celulele pielii de factorii agresivi de mediu, ca de exemplu expunerea la radiatiile UV sau poluarea, factori care ne pot afecta pielea,  parul, cuticulele si unghiile. Continutul mare de tocoferoli explica totodata stabilitatea si rezistenta la oxidare (rancezire) a uleiului de argan.


Polifenolii


Uleiul de argan contine totodata si polifenoli, sub forma de acid vanilic, acid cafeic si tyrosol, substante antioxidante cunoscute pentru capacitatea lor de a intarzia imbatranirea pielii. Polifenolii neutralizeaza radicalii liberi, combat inflamatiile pielii si contribuie la reducerea secretiei de sebum.


Pigmentii carotenoizi si xantofile


Datorita acestora, uleiul de argan exercita actiune antioxidanta si fotoprotectoare.


Utilizarile ULEIULUI de ARGAN:



  • de sine statator, ca produs de ingrijire hidratant, nutritiv, revitalizant si antirid

  • pentru masajul bebelusilor

  • pentru masajul femeilor insarcinate: uleiul de argan, fiind bogat in acizi grasi esentiali si substante antioxidante ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si previne uscarea acesteia in timpul sarcinii; stimuleaza productia de colagen si astfel contribuie la prevenirea aparitiei vergeturilor (care sunt de fapt rupturi profunde ale structurilor de colagen si elastina) sau la diminuarea acestora

  • pentru ingrijirea si protejarea pielii afectate de eczema sau psoriazis: uleiul de argan contribuie la rehidratarea normala a epidermului si la refacerea structurii lipidice a acestuia si combate uscarea excesiva  a tesuturilor cutanate asociate cu aceste afectiuni, imbunatatind astfel viata celor ce sufera de aceste afectiuni

  • pentru a diminua cicatricile lasate de varicela

  • in cazul pielii uscate uleiul de argan reface echilibrul lipidic al epidermului, faciliteaza retentia de apa in piele si ajuta la descuamarea normala a celulelor moarte, conditii absolut necesare pentru ca pielea uscata sa revina la normal

  • in cazul pielii grase, cu exces de sebum: exista studii care indica faptul ca uleiul de argan contribuie la diminuarea secretiei de sebum; totodata, ajuta la refacerea barierei lipidice a epidermului in cazul acelor persoane care pentru a combate excesul de sebum folosesc produse puternic degresante si iritante

  • in cazul pielii sensibile, iritate sau acneice: datorita compusilor antiinflamatori, uleiul de argan calmeaza pielea iritata si totodata, mentine un continut optim de apa in epiderm necesar pentru a diminua inflamatiile, contribuie la normalizarea secretiei de sebum in caz de acnee si la reducerea cicatricilor lasate de aceasta afectiune

  • ca produs antiaging: uleiul de argan ajuta la reinnoirea celulara, la rehidratarea epidermului si la cresterea productiei de colagen, contribuind astfel la refermizarea si intinderea tesuturilor cutanate; totodata, datorita continutului mare de substante antioxidante, combate radicalii liberi responsabili de imbatranirea pielii

  • pentru par si scalp: uleiul de argan contribuie la rehidratarea parului uscat, reaseaza cuticulele firului de par, ii reda stralucirea si il face mai usor de aranjat. In plus, uleiul de argan reface scalpul uscat si iritat si combate iritatiile foliculilor pilosi

  • pentru unghii si cuticule: uleiul de argan reda stralucirea naturala a unghiilor, ajuta la refacerea unghiilor sfaramicioase si impiedica uscarea cuticulelor aparand astfel unghiile de posibilele infectii bacteriene favorizate de degradarea cuticulelor

  • dupa plaja: uleiul de argan reface echilibrul hidric al epidermului iar antioxidantii impiedica degradarea lipidelor pielii initiata de radiatiile UV

  • pe vreme rece: uleiul de argan formeaza un film protector ce reduce pierderea de apa transepidermala, mentinand pielea in stare buna

  • in masaj: uleiul de argan fiind un ulei care se absoarbe destul de usor in piele, poate fi folosit in combinatie cu uleiuri esentiale sau alte active lipofile, ajutand la absorbtia transcutanata a acestora; totodata uleiul de argan ajuta la diminuarea crampelor musculare si a durerilor reumatice.


Dozare:


  • 5 % - 100% in produsele cosmetice facute „de la zero”

  • pana la 5% adaugat intr-un produs cosmetic deja existent (creme, emulsii, serumuri antirid, in samponul tau favorit sau in crema de noapte preferata, de exemplu).



Referinte bibliografice:
Gharby S., Harhar H., Roudani A., Chafchaouni I., Charrouf A., Stability oxidative from cosmetic and alimentary argan oil of thermal treatments, International Journal of Pharmaceutical Science Invention Volume 2 Issue 5 May 2013
Dobrev H., Clinical and instrumental study of the efficacy of a new sebum control cream; Journal of Cosmetic Dermatology 6, 113–118, 2007
Charrouf Z. , Guillaume D., Phenols and Polyphenols from Argania spinosa . American Journal of Food Technology, 2007, 2: 679-683.;
Guillaume D.,  Charrouf Z.,  Argan oil monograph; Alternative Medicine Review Volume 16, Number 3 2011;
Guillaume D.,  Charrouf Z.,  Argan oil for nutritional ad skin care applications; H&PC Today, vol. 8(2) 2013
Monfalouti E.,  D. Guillaume, C. Denhez, Z. Charrouf, Therapeutic potential of argan oil - A review; Journal of Pharmacy and Pharmacology
Rojas L.B. Quindeau S., Pardon P.,  Charrouf Z., Colorimetric Evaluation of Phenolic Content and GC-MS Characterization of Phenolic Composition of Alimentary and Cosmetic Argan Oil and Press Cake; J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 9122−9127


 



Formula 1 - Crema de zi pentru ten normal 
si/sau matur "Trandafiri si Argan"