Lactat de sodiu, solutie

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

8,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Sodium Lactate


Solutie de lactat de sodiu 60%


Lactatul de sodiu este un ingredient cosmetic polivalent, avand atat un rol de activ cosmetic valoros, cu proprietati hidratante si exfoliante asupra pielii, cat si functional, ca bacteriostatic, agent de reglare a pH-ului in emulsii, sau cu rol de intarire si de plastifiere a sapunului natural facut "la rece".


Din punct de vedere chimic, lactatul de sodiu este sarea de sodiu a acidului lactic obtinut prin fermentatie naturala din zahar.
Ca ingredient cosmetic, acidul lactic este clasificat ca un alfa-hidroxi acid (AHA).
Atat acidul lactic cat si lactatul de sodiu se regasesc in mod natural in pielea umana, ca substante pure, si fac parte dintre substantele ce constituie asa-numitul Factor Natural de Hidratare (NMF in engleza - Natural Moisturizing Factor)


Functii cosmetice ale lactatului de sodiu:



  • fiind un agent umectant, reduce potentialul iritant al unor substante folosite in produsele cosmetice, de exemplu AHA  (alfa-hidrozi acid) sau BHA (beta-hidroxi acid - ex: acidul salicilic)

  • antimicrobiana si bacteriostatica: lactatul de sodiu nu este un conservant, dar impiedica proliferarea microorganismelor in produsele cosmetice, avand functie complementara conservantilor

  • creste nivelul de hidratare a pielii, chiar si in produsele care se clatesc si nu raman pe piele (sapunuri, sampoane, geluri de dus)

  • in sapunurile solide  utilizarea lactatului de sodiu face ca acestea sa se intareasca mai repede, sa devina mai putin sfaramicioase, sa se poata taia mai usor; per ansamblu lactatul de sodiu imbunatateste aspectul sapunurilor naturale solide

  • in produsele destinate saloanelor de coafura lactatul de sodiu se foloseste datorita proprietatilor sale de a ajuta la descalcirea parului si de a facilita taierea si coafarea parului


Forma de prezentare: solutie lichida, transparenta, cu o concentratie de 60% lactat de sodiu.


Densitate: 1,3g/ml.


Ambalare: varianta de 125g este ambalata intr-o sticla PET de 100ml iar cea de 650g este ambalata intr-o sticla HDPE de 500ml.


Dozaj indicativ:


- 0,5% - 5% in produsele cosmetice care raman pe piele. In emulsii se adauga de obicei in faza apoasa (suporta incalzire), dar se poate adauga si la final, dupa emulsificare, in faza de racire.


- 2% - 3% in sapunul natural. Se adauga in solutia de hidroxid de sodiu (soda caustica), dupa ce aceasta s-a racit.