Masa naturala de cacao

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Masa naturala de cacao

MASA de CACAO (lichior de cacao)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

25,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

MASA de CACAO – un antioxidant de exceptie si totodata un ingredient food grade surprinzator de delicios!


Masa de cacao (lichior de cacao) se obtine din boabele de cacao (imaginile 1,2), care sunt lasate la fermentat (3), apoi sunt torefiate (4), li se indeparteaza cojile (5), se maruntesc (6) si rasnesc. In aceasta faza, ceea ce rezulta din rasnirea boabelor de cacao se numeste masa de cacao sau lichior de cacao (imaginea 7) si contine intre 54 – 58% unt de cacao. In procesul de rasnire untul de cacao se topeste iar boabele devin o pasta (de aici denumirea de lichior de cacao) care devine solida la temperatura camerei. Aspectul acesteia aminteste de ciocolata bruta si are un miros puternic, caracteristic de ciocolata. Daca se continua procesul, in faza urmatoare lichiorul de cacao este presat pentru a se separa untul de cacao (8) de pudra de cacao (9).



INCI: Theobroma Cacao Seed Butter, Theobroma Cacao Seed Powder


Ce este atat de special la MASA de CACAO?


In mod sigur ati auzit despre rezultatele multor studii privind caracterul antioxidant al ciocolatei si despre nenumaratele efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, asupra memoriei sau ca aliment anti-aging. Ati remarcat probabil ca in toate aceste studii nu este vorba despre orice tip de ciocolata ci despre ciocolata neagra. De ce?
Pentru ca ciocolata neagra contine cel mai mare procent de masa de cacao. Prin comparatie, pulberea de cacao - care se obtine in urma unor procese complexe ce implica alcalizarea, extractia lipidelor prin presiune la temperatura inalta si macinarea  pana la dimensiuni foarte mici - pierde foarte mult din constituentii initiali ai boabelor de cacao.(1) Masa de cacao retine majoritatea constituentilor cu rol antioxidant din boabele de cacao. Este vorba despre acei compusi polifenolici (flavonoizi de tipul catehinelor, proantocianilor si procianidelor)  ale caror efecte antioxidante si de combatere a radicalilor liberi fac din masa de cacao un ingredient de exceptie cu efect dovedit impotriva bolilor cardiovasculare, a proceselor inflamatorii, a cataractei si a cancerului.(2,3) Mai mult, alte studii comparative au masurat ca masa de cacao contine de 2 ori mai multe substante antioxidante decat vinul rosu, de 2-3 ori mai multe decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai multe decat ceaiul negru.(4)

Totodata, intr-un studiu publicat in 2008 in International Journal of Cosmetic Science s-a demonstrat ca aplicarea externa a unui extract polifenolic din masa de cacao si unt de cacao a dus  la o imbunatatire semnificativa a elasticitatii si tonusului pielii, la intensificarea microcirculatiei sangelui la nivelul acesteia si la cresterea sintezei de colagen.(5)

In alte studii s-a dovedit ca masa de cacao aplicata extern protejeaza pielea de efectul oxidativ cauzat de radiatiile UV.(6)

Alti constituenti importanti ai masei de cacao sunt teobromina si cafeina (intr-un procent mai redus) substante care in cazul tesutului adipos au actiune lipolitica, cu influente pozitive in reducerea celulitei.(7)

Argumentele stiintifice care fundamenteaza efectele antioxidante si regenerante ale masei de cacao si ale ciocolatei negre sunt nenumarate si demonstreaza, daca mai era cazul, ca este un ingredient de neinlocuit pentru pielea devitalizata, ridata, afectata de efectele radiatiilor UV sau a altor factori agresivi, dezechilibre hormonale sau celulita.

Singura limitare in utilizarea masei de cacao este data de coloratia puternic maro (care pateaza) pe care o da oricarui produs in care este incorporata.

Asadar, pentru un efect optim o putem utiliza:



  • Ca masca de corp, topita usor pe baie de aburi (se topeste la cca 35-36 C0) impreuna cu putin ulei de avocado sau ulei de migdale dulci pentru o nutritie optima a pielii (polifenoli, flavonoide, teobromina + sterolii si vitaminele liposolubile A, D, E din uleiul de avocado). In mod special este indicata pentru zonele cu celulita. Se aplica topita, timp recomandat 30 min; la sfarsit se sterge cu un servetel uscat, apoi va puteti spala. 

  • Ca ingredient in produse de corp - procentul este limitat doar de preferinta voastra insa trebuie stiut ca la peste 5% veti avea pe piele un produs maro, puternic colorant!

  • Ca ingredient in sapunuri – trebuie sa tineti cont de cantitatea de unt de cacao si pulbere de cacao continuta; din experienta noastra, la peste 3% din cantitatea totala de uleiuri sapunul face o spuma maronie. 


A se folosi preferabil inainte de 10/2018



Referinte bibliografice:
(1) C.L. Hii et al 2009 – Polyphenols in Cocoa – Asian Journal of Food and Agro-Industry
(2) Cooper et al 2008 – “Cocoa and health -  a decade of research” – British Journal of Nutrition, 99
(3) Osakabe et al – “Proanthocyanidis prevent cataracts” – Nagoya University Graduate School of Bioagricultural Sciences, Nagoya, Japan
(4) Lee et al 2003 – “Cocoa has more phenolic phytochemicals and a higher antioxidant capacity than teas and red wine” – J. Agric. Food Chemistry, 51
(5) Gasser et al 2008 – “Role of cocoa polyphenols in skin restructuring” – International Journal of Cosmetic Science, 30
(6) Andujar I et al – “Cocoa polyphenols and their potential benefits for human health” – Universitat de Valencia
(7) Bruno Burlando et al – “Herbal principles in cosmetics” – CRC Press 2010