Unt de shea

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Unt de shea

Oferta | Unt de shea (karité) 1kg (1100ml) + un produs la alegere

Disponibilitate: În stoc

Preţ normal: 83,00 RON

Preţ special: 75,00 RON

Adaugă produse în coş
Descriere produs

Oferta este valabila in limita stocului disponibil.

Produsul la alegere poate fi selectat dintre urmatoarele:



  • ulei esential de eucalipt 10ml

  • ulei esential de lamaie 10ml

  • ulei esential de litsea cubeba 10ml 

  • ulei esential de lavandina 10ml

  • ulei esential de portocala 10ml

  • ulei esential de fenicul 10ml

  • ulei esential de menta 10ml

  • ulei esential de tea tree 10ml

  • ulei esential de niaouli 10ml

  • unt de cacao natural (nedezodorizat), pur, prima presa 50g (ambalat tip vrac)


Modalitate de comanda:
Puneti acest produs in cos si apoi in momentul finalizarii comenzii, la ultimul pas "Previzualizare comanda" va rugam sa ne precizati in campul "Comentariu comanda" produsul la alegere dorit. 
Va multumim !


 


INCI: Butyrospermum Parkii Butter*


*certificat organic de catre producator


Tara de origine: Burkina Fasso


Untul de shea pe care vi-l propunem este obtinut prin presare la rece si apoi dezodorizat, fara a se utiliza substante chimice de sinteza sau solventi.


Untul de Shea (Karité) este un ingredient pretios utilizat in produsele cosmetice naturale. Calitatile sale speciale il fac deosebit de cautat atat in zonele de provenienta (Africa Centrala si de Vest) cat si in cele mai pretentioase saloane de înfrumuseţare din intreaga lume. In Africa, tinutul lui de provenienta, este utilizat in mod traditional pentru proprietăţile sale de hidratare, de protectie si conditionare a pielii si a părului  afectate sau deteriorate de soare, vant si alti factori externi. 


Untul de shea este produs de arborele de Karité, un arbore ce creste in mod spontan in savana africana avand o durata de viata de pana la 3 secole. Incepe sa produca fructe dupa 15 ani,  ajunge la maturitate in jurul varstei de 25-30 ani iar perioada de maxima productivitate este intre 50-100 ani, ceea ce constituie principalul inconvenient in cultivarea sa.


Acest arbore produce fructe asemanatoare cu fructul de avocado, dar mai mici. Pentru obtinerea untului de shea pulpa fructelor este inlaturata iar nucile sunt sparte si zdrobite. Pasta obtinuta este supusa unui proces de purificare si rafinare prin metode traditionale, dupa retete perfectionate de familiile de producatori de-a lungul mai multor generatii. Untul de shea astfel purificat are o consistenta cremoasa si culoare alb – fildes.




Compozitia untului de shea cuprinde cinci principali acizi grasi: palmitic, stearic, oleic, linoleic si arahidic. Dintre acestia predominanti sunt acidul  stearic si acidul oleic. Proportia relativa dintre acesti doi acizi grasi confera consistenta untului de shea. Continutul ridicat de acid stearic da o consistenta mai solida, in timp ce procentul de acid oleic determina cat de moale este untul de shea in functie de variatiile de temperatura.


Proportia dintre acidul stearic si acidul oleic din nucile de shea difera in functie de zona geografica in care creste arborele. Untul de shea provenit din Uganda are un continut mult mai ridicat de acid oleic si este lichid atunci cand temperatura mediului ambient este mai ridicata.  Aceasta face ca untul de shea din aceasta zona sa se fractioneze intr-o parte lichida si una solida, fiind sursa uleiului de shea.


Proportia acizilor grasi din untul de shea provenit din Africa de Vest este mult mai variabila decat cea din Uganda; continutul de acid oleic variaza intre 37 si 55%. Spre exemplu, untul de shea din regiunea platoului Mossi din Burkina Fasso are un continut mai ridicat de acid stearic, fiind mai solid decat alte tipuri de unt de shea din alte regiuni ale Africii de Vest.


Proprietati si indicatii:


Se foloseste pentru a proteja pielea si parul de factorii externi, de soare si de radiatiile UV si pentru a elimina iritatiile superficiale ale pielii. In medicina traditionala a diferitelor culturi din Africa este folosit impotriva dermatitei, dermatozelor, eczemelor.


Aceste calitati se datoreaza compozitiei sale particulare formata din:



  • acizi grasi (dintre care predomina acidul oleic, stearic si linoleic) carora untul de shea le datoreaza proprietatile sale speciale: acelea de a pastra hidratarea pielii formand la suprafata acesteia un film protector, de a catifela si a mentine elasticitatea pielii, diminuand inflamatiile si iritatiile

  • un procent semnificativ (intre 4% si 9%) de nesaponificabile.


Acestea sunt componente ale grasimilor si uleiurilor care in contact cu hidroxidul de sodiu nu isi schimba compozitia (nu formeaza sapun) si isi pastreaza proprietatile nutritive si de hidratare. In cazul untului de shea acestea constau in:



  • fitosteroli, dintre care cel mai important acidul cinamic care actioneaza ca factor de protectie UV natural  si care  face ca untul de shea sa reduca iritatiile si roseata pielii cauzate de expunerea la soare

  • polifenoli, dintre care cei mai importanti sunt tocoferolii (vitamina E naturala) care au actiune anti-inflamatoare si calmanta asupra pielii, ajuta la mentinerea elasticitatii acesteia si care actioneaza ca antioxidanti naturali pentru piele si in acelasi timp protejeaza untul in sine de oxidare (rancezire)

  • alantoina, desi prezenta in cantitati mici, aceasta componenta il face sa protejeze  pielea de factorii externi si sa contribuie la regenerarea pielii si cicatrizarea ranilor


 Acest unt de shea este solid la temperatura camerei si se topeste intre 28 - 34ºC .


 Utilizare:



  • Untul de shea poate fi incorporat in orice tip de lotiuni: de fata (destinate in mod special tenului uscat, sensibil sau matur), de corp sau pentru conditionarea parului, oriunde ne dorim produse emoliente, nutritive si care sa protejeze pielea si parul de factorii externi

  • Aplicat ca atare pe piele, in cantitati mici pe care le topiti in prealabil in mana pentru a se lichefia usor la temperatura corpului

  • In producerea sapunurilor solide

  • In produse de protectie solara



Informaţii adiţionale
cantitate 1kg