Oxid de zinc

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Oxid de zinc

Oxid de zinc

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

3,90 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Zinc oxide


Oxidul de zinc este un ingredient de uz farmaceutic si cosmetic, folosit de mult timp pentru proprietatile sale de protectie a pielii, inclusiv in produsele destinate copiilor. Este utilizat atat in produsele destinate ingrijirii pielii iritate, inflamate sau foarte sensibile, avand calitatil antiseptice, calmante, de protectie a pielii si de filtru UV, cat si ca pigment in produsele de machiaj. 


Acest oxid de zinc este un ingredient de tip pharma, de mare puritate, produs in concordanta cu EU-GMP-Guidline Part II (Good Manufacturing Practice) si in conformitate cu European Pharmacopoeia (Farmacopeea Europeana); nu contine nanoparticule.


Produs in Germania


Forma de prezentare: pudra alba, micronizata


Proprietati si indicatii:


Oxidul de zinc este un antibacterian si un fungistatic, de aceea se foloseste in unguente destinate ingrijirii pielii iritate (inclusiv in cazul iritatiilor de scutec ale sugarilor), a ranilor sau ulceratiilor.

De asemenea, are proprietatea de a bloca razele UV, atat UVA cat si UVB.

NOTA: Trebuie cunoscut faptul ca substantele filtru ce ofera protectie solara, in functie de modalitatea in care actioneaza, sunt de doua feluri, filtre solare fizice si filtre solare chimice.

Filtrele fizice sunt substante anorganice care reflecta sau disperseaza radiatiile UV (ex: oxidul de zinc, dioxidul de titan).

Filtrele chimice sunt compusi organici care au proprietatea de a absorbi radiatiile UV.

Indicele SPF arata factorul de protectie solara pe care il poate oferi un produs cosmetic impotriva radiatiilor UVB (radiatiile ultraviolete ce cauzeaza arsurile solare).  SPF-ul nu ofera informatii despre protectia impotriva radiatiilor UVA ! Radiatiile UVA produc modificari structurale si sunt responsabile de imbatranirea prematura a pielii, fara insa ca efectele negative sa fie vizibile imediat la momentul producerii lor.

Oxidul de zinc ofera asadar protectie fizica atat impotriva radiatiilor UVA cat si UVB.


Singurul lui dezavantaj este faptul ca in urma aplicarii rezulta o culoare a pielii mai albicioasa insa acest aspect poate fi contrabalansat prin adaosul de alte ingrediente colorante in produsele cosmetice (masa de cacao este o alegere potrivita in acest sens, prin continutul ridicat de antioxidanti avand efecte benefice in produsele destinate protectiei solare).

Utilizare:


Produse de ingrijire a pielii iritate, expuse macerarii: balsamuri / unguente (produse anhidre), creme (emulsii): pana la 20%


Produse de ingrijire a tenului acneic (usuca pustulele, are efect calmant si anti-inflamator): pana la 20%


Produse de protectie solara: pana la 25%. 

NOTA:  NU este un ingredient adecvat pentru sapunul facut “la rece”! Oxidul de zinc reactioneaza cu hidroxidul de sodiu rezultand compusi improprii unui produs cosmetic!


Solubilitate: oxidul de zinc nu este solubil nici in apa si nici in ulei, insa se poate dispersa in cele doua medii.

In emulsii: se incorporeaza prin dispersare in faza apoasa.

In produse anhidre: se disperseaza mai intai in fractia uleioasa din produs si apoi se se incorporeaza in restul produsului.

Date de siguranta:


Oxidul de zinc este un ingredient sigur, non-toxic in aplicatii topice (pe piele). De-a lungul timpului s-au facut numeroase studii de evaluare a absorbtiei cutanate a zincului din produsele cosmetice, concluziile finale fiind acelea ca oxidul de zinc sub forma de microparticule nu se absoarbe prin piele si poate fi folosit fara riscuri in produsele de protectie solara.

Atentionare
A nu se inhala ! 
A nu se lasa la indemana copiilor !
A nu se inghiti !
A nu se arunca in mediul inconjurator si mai ales in apa ! Va recomandam sa stergeti cu servetele de hartie ustensilele cu care lucrati inainte de a le spala, pentru a indeparta orice urma de oxid de zinc. Aceasta operatiune va simplifica curatarea ulterioara a ustensilelor, oxidul de zinc fiind foarte aderent.