Polysorbate 20 (solubilizant si emulsifiant)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Polysorbate 20 (solubilizant si emulsifiant)

Polysorbate 20 (solubilizant si emulsifiant)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Polysorbate 20


INCI: Polysorbate 20
Alte denumiri: Tween 20, POE 20 sorbitan monolaurate, Polisorbat 20


Emulsifiant non ionic pentru creme si uleiuri de baie, solubilizant pentru uleiuri esentiale si parfumuri.


Polysorbate 20 este un surfactant bland folosit in special pentru a emulsifica uleiurile esentiale sau cele parfumante  in apa.


Polysorbate 20 se obtine prin etoxilarea acidului lauric derivat din ulei de cocos.


Atunci cand este aplicat pe piele Polysorbate 20 are un efect calmant si, totodata, faciliteaza "alunecarea" produselor cosmetice in care este incorporat.


Forma de prezentare: lichid vascos, limpede la 20 °C


HLB: 16,7
Densitate: 1,09 g/ml


Polysorbate 20 se foloseste atat in industria cosmetica (ca surfactant, emulsifiant, solubilizat), cat si in cea alimentara (imbunatateste textura aluatului, intarzie cristalizarea anumitor ingrediente, stabilizant, dispersant pentru arome, agent de umezire, agent de despumare pentru zahar / drojdie) si in cea farmaceutica (in extractia membranelor proteinelor, ca excipient in vaccinuri, insulina, etc).


Alte utilizari: Polysorbate 20 este folosit de filatelisti pentru a desprinde timbrele de pe plicuri si pentru a indeparta depunerile nedorite de pe timbre, fara a le deteriora.


 In produsele cosmetice Polysorbate 20 se foloseste ca:


- emulsifiant non-ionic
- surfactant
- solubilizant pentru uleiuri esentiale
- dispersant pentru pulberi sau pigmenti cosmetici in geluri sau lotiuni
- stabilizant pentru lotiuni ce contin dispersii


In produsele cosmetice se foloseste in special in lotiuni spray cu un continut ridicat de uleiuri esentiale sau componente de parfumare, fiind un bun emulsifiant si solubilizant pentru acestea.


Comparatie intre Polysorbate 20 si Polysorbate 80 (si acesta prezent in magazinul nostru):


- Polysorbate 20 se foloseste in lotiunile cu o cantitate mica de uleiuri vegetale (pana la 5%) dar cu un continut mai ridicat de uleiuri esentiale sau ingrediente de parfumare


- Polysorbate 80 se foloseste in lotiunile cu o cantitate mai mare de ulei vegetal, pe care il solubilizeaza in apa.


Dozare: 1% - 20%


Se introduce in faza apoasa a emulsiilor.


Date de siguranta:


Ingredient cosmetic; uz extern; a nu se ingera!
Ingredient relativ non-toxic.