Polysorbate 80

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Polysorbate 80

Polysorbate 80 (solubilizant si emulsifiant)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

6,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ingredient multifunctional: surfactant hidrofilic si co-emulsifiant non-ionic, solubilizant pentru uleiuri esentiale si uleiuri vegetale, dispersant pentru pigmenti minerali, agent antistatic si de conditionare in produsele destinate parului. 
Utilizarea sa depaseste domeniul cosmetic, fiind folosit de asemenea in produse alimentare si farmaceutice.
Este obtinut din ingrediente vegetale (sorbitol si acid oleic) in combinatie cu oxid de etilena si poate fi folosit in produsele certificate bio.


INCI: Polysorbate 80
Alte denumiri: Tween 80, Polyoxyethylene-20 Sorbitan Monooleate, Polisorbat 80


HLB: 15 (da emulsii de tipul u/a)


Aspect: lichid vascos de culoare galben-ambra, cu miros specific (asemanator uleiului de ricin, doar ca mai slab!)


Solubilitate: solubil in apa si alcool, partial solubil in uleiuri vegetale, insolubil in ulei mineral


Functii cosmetice:



  • Emulsifiant: permite formarea de emulsii de tipul ulei in apa, in special in combinatie cu Sorbitan Stearate (intalnit in literatura de specialitate ca Span 60). Sorbitan Stearate impreuna cu Polysorbate 80 permit practic crearea oricaror emulsii de tip ulei in apa.

  • Solubilizant: permite solubilizarea uleiurilor esentiale in apa, precum si dispersarea uleiurilor vegetale in apa

  • Dispersant: permite dispersarea uniforma in apa a pigmentilor minerali sau a pudrelor vegetale

  • Surfactant: ajuta la indepartarea unor substante hidrofile de genul methyl celulosa sau guma Arabica.


Dozaj uzual: 1 – 10%. In emulsii se adauga in faza uleioasa.


Date de siguranta:
Numai pentru uz extern!
A nu se lasa la indemana copiilor!
A nu se ingera!
Conform evaluarii de siguranta efectuate de CIR (http://www.cir-safety.org) in data de 20 februarie 2015 asupra polisorbatilor in general, Polysorbate 80 este un ingredient sigur in aplicatiile cutanate.