Pudra de ananas

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Pudra de ananas

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Pudra de ananas


Pudra de ananas este un ingredient cosmetic activ bogat in bromelaina, o enzima ce ajuta la degradarea cheratinelor epidermale, in acizi de fructe (AHA) si zaharuri cu rol hidratant asupra epidermului. Se foloseste in special in mastile cosmetice cu rol exfoliant si purifiant si in impachetari corporale pentru reducerea edemelor si a celulitei, preferabil in combinatie cu ingrediente active cu rol lipolitic.


Pudra de ananas are efect antiinflamator, cheratolitic, exfoliant si purifiant, uniformizand textura pielii si facand-o mai neteda si mai supla.


INCI: Ananas sativus stem powder


Forma de prezentare: pudra fina de culoare bej


Modalitate de pastrare: la loc uscat si intunecos, in ambalajul original


Proprietati si indicatii:


Bromelaina este o enzima specifica ananasului ce se gaseste atat in fruct cat si in pericarp.
Are rol proteolitic, adica ajuta la digerarea si degradarea proteinelor.
Acestei enzime ii datoreaza ananasul calitatile digestive, antiinflamatorii, drenante si anticelulitice.
Aplicata extern, pudra de ananas dizolva celulele moarte, reduce inflamatiile si contribuie la refacerea pielii.


In cosmetica, pudra de ananas are proprietati:



  • calmante si antiinflamatorii datorita bromelainei

  • exfoliante si cheratolitice datorate atat bromelainei cat si acizilor din fructe (AHA)  

  • diminueaza dimensiunea porilor;i netezeste si uniformizeaza aspectul pielii 

  • hidratante datorita zaharurilor 

  • anticelulitice prin drenarea apei retinute in tesuturi


Utilizari in cosmetica:



  • masti cosmetice destinate tenului gras, cu impuritati 

  • masti cosmetice destinate tenului normal 

  • masti cosmetice destinate tenului matur sau devitalizat 

  • impachetari cu rol anticelulitic 

  • creme si emulsii cu rol de peeling


Dozare: 1 % - 10%


Solubilitate: solubila in apa, insolubila in ulei


Date de siguranta:


Produs pulverulent.
A nu se folosi in apropierea surselor de ventilatie!
A nu se lasa la indemana copiilor!


Referinte bibliografice:


Bromelain Monograph, Alternative Medicine Review, Volume 15, Number 4, 2010