Pulbere de rosii

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Pulbere de rosii

Pulbere de rosii

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Produsul revine in stoc dupa 18 ianuarie 2017! Va multumim pentru intelegere!


Pulbere de rosii


INCI: Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Powder


Forma de prezentare: pulbere fina, de culoare rosu-oranj, cu miros specific de rosii


Solubilitate:


 - solubila in apa
- insolubila in uleiuri sau alcool


Cu totii stim despre efectele deosebite ale rosiilor asupra sanatatii!


Originare de pe continentul american si considerate mult timp o trufanda, astazi rosiile sunt una dintre cele mai intens cultivate fructe. Desi tehnic vorbind rosiile sunt un fruct, in alimentatie sunt folosite si gatite cel mai adesea ca legume, adica pentru a adauga consistenta si savoare alimentelor si nu pentru a le indulci.


Pe langa faptul ca au calitati nutritive si gastronomice remarcabile, rosiile sunt si un ingredient bioactiv pentru ingrijirea pielii. 


In cosmetica rosiile sunt folosite pe scara larga, in special in tratamentele facute acasa sub forma de masti cosmetice.


Cel mai adesea rosiile sunt folosite ca masca pentru ingrijirea tenurilor acneice, devitalizate sau ca ingredient anti-aging.


Ce contin rosiile?


Pe langa apa si carbohidrati, care le si dau gustul usor dulceag, rosiile contin acizi organici precum: acidul malic, acidul citric (acestia doi fiind preponderenti), acizii formic, lactic, acetic si fumaric (in cantitati mai mici). Rosiile sunt totodata o sursa importanta de vitamina C, thiamina (vitamina B1) si acid nicotinic (vitamina B3).


De asemenea, rosiile contin carotenoizi precum licopenul, flavonoizi si alti polifenooli precum naringenin si quercetin, ca si alti acizi hidroxicinamici precum acizii p-coumarinic, cafeic, ferulic si clorogenic.


 Proprietati cosmetice ale rosiilor:



  •  rosiile au actiune umectanta asupra pielii (mentin apa in piele) si de reglare a procesului de pierdere transepidermala a apei. Aceasta actiune este datorata continutului de carbohidrati, alfa-hidroxiacizi (AHA) si a vitaminelor prezente in rosii.


Carbohidratii din rosii, sub forma de monozaharide si oligozaharide, sunt higroscopici adica retin apa la nivelul stratului cornos al epidermului prevenind uscarea pielii. Alfa hidroxiacizii sunt folositi in cosmetica ca principii active. In concentratii mici au actiune hidratanta, in concentratii mai mari actioneaza ca agenti exfolianti.



  • rosiile sunt cheratolitice (indeparteaza celulele moarte) datorita continutului mare de AHA. Acestia actioneaza asupra desmozomilor (puntile proteice care unesc celulele corneocite ale epidermului) pe care le dizolva, ceea ce genereaza exfolierea corneocitelor (celulele moarte ale epidermului) si grabeste procesul de reinnoire celulara a pielii. Acest efect le recomanda in special ca ingredient antiacneic
     

  • rosiile au actiune antioxidanta asupra pielii, datorita compusilor fenolici, a vitaminei C si a acidului nicotinic, protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi si, prin aceasta, combat imbatranirea prematura a pielii


 Utilizari cosmetice


 In sapunurile naturale rosiile se folosesc cu rol de colorant


Pulberea de apa este solubila in apa, de aceea se recomanda amestecarea ei cu apa inainte de a fi incorporata in sapun. Dozaj recomandat: 5%.


 In masti cosmetice:



  • cu rol de curatare, reimprospatare si de revitalizare a pielii

  • cu rol hidratant

  • pentru a reduce pungile de sub ochi, efect atribuit vitaminei C si flavonoidelor.

  • pentru proprietatile cheratolitice si de reintinerire a pielii, efect datorat continutului bogat in alfa hidroxiacizi (acizii malic, citric si lactic)

  • pentru calmarea iritatiilor solare si a inflamatiilor de orice fel

  • pentru a pregati pielea pentru bronz


Nota: in orice masca cosmetica recomandam combinatia pulberii de rosii si a pudrei micronizate de orez ca suport emolient.


Date de siguranta:


Ingredient non-toxic dar cu potential alergen!


A nu se utiliza de catre persoanele alergice sau sensibile la rosii!


Referinte bibliografice:


Aust OStahl WSies HTronnier HHeinrich U., Supplementation with tomato-based products increases lycopene, phytofluene, and phytoene levels in human serum and protects against UV-light-induced erythema. Int J Vitam Nutr Res. 2005 Jan;75(1):54-60.
Khachik F1Carvalho LBernstein PSMuir GJZhao DYKatz NB. Chemistry, distribution, and metabolism of tomato carotenoids and their impact on human health. International Journal of Chemistry and Pharmaceutical Sciences IJCPS, 2013: Vol.1(8), 521-527
Jean Aghofack-Nguemezi; Fuchs, Christopher; Su-Ying Yeh; Fong-Chin Huang; Hoffmann, Thomas; Schwab, Wilfried, An oxygenase inhibitor study in Solanum lycopersicum combined with metabolite profiling analysis revealed a potent peroxygenase inactivator, Journal of Experimental Botany;Jan2011, Vol. 62 Issue 3, p1313
Rizwan MRodriguez-Blanco IHarbottle ABirch-Machin MAWatson RERhodes LE., Tomato paste rich in lycopene protects against cutaneous photodamage in humans in vivo: a randomized controlled trial. Br J Dermatol. 2011 Jan;164(1):154-62.