Pulbere de turmeric

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Pulbere de turmeric

Pulbere de turmeric (Curcuma Longa)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

4,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Curcuma Longa Root Powder


Ingredient cosmetic cu rol antioxidant, antiinflamator, cicatrizant si antipigmentar.


Origine: India


Turmericul (INCI: Curcuma longa) are o gama larga de beneficii terapeutice si cosmetice. Este un condiment folosit intensiv inca din India si China antica si face parte din familia ghimbirului. In trecut se folosea in mod traditional in principal pentru scopuri medicinale, cum ar fi bolile de piele, infectii, stress sau depresie. Ingredientul activ, curcumina, este atat un antiseptic natural cat si un antiinflamator puternic. Reface pielea uscată, cicatrizeaza ranile şi este utilizat pentru a trata eczemele si acneea. In hinduism, turmericul este folosit în mod traditonal în rutina zilnica de ingrijire a fetei si parului, precum si in festivitatile religioase.


În India, turmericul a fost folosit de secole ca demachiant natural si in acest sens pudra se amesteca cu lapte pana se forma o pasta. Acest tratament aducea o stralucire sanatoasa pielii, insa prezenta dezavantajul de a pigmenta temporar pielea. In plus se foloseau si alte pulberi de plante ayurvedice pentru a inmuia si a netezi pielea.


Atat in medicina ayurvedica, cat si in medicina traditionala chineza, turmericul avea o multime de intrebuitari, tratand atat problemele de piele, cat si ale sistemului pulmonar, ale sistemului gastrointestinal, durerile cornice, ranile deschise, varicele sau bolile de ficat.  De altfel, intrebuintarile lui au fost atat de multe, iar eficacitatea consolidata in timp, incat in vremurile moderne au dat nastere unei curiozitati uriase a lumii academice asupra turmericului, astfel incat acesta a ajuns sa fie intens studiat pentru a se afla caror constituenti li se datoreaza rezultatele exceptionale.


Acestea au fost identificate intr-o grupa de polifenoli denumiti curcuminoide, constand in curcumina (diferuloylmethane), demethoxycurcumina si bisdemethoxycurcumina. Acestia reprezinta doar 3,14% din constituentii turmericului dar sunt principala cauza pentru care turmericul are calitati terapeutice exceptionale.


Cum efectele interne ale consumului de turmeric nu fac obiectul site-ului nostru, ne vom limita la a le mentiona pe cele manifestate in aplicatiile topice (externe) ale pudrei de turmeric. Aplicat pe piele turmericul este un ingredient activ cu efect puternic



  • antioxidant

  • antiinflamator

  • antiseptic.


 In mod traditional:



  • pudra de turmeric era presarata pe ranile deschise pentru a li se grabi vindecarea, inclusiv pe ulcerele cutanate

  • pudra de turmeric se presara pe taieturi pentru a opri sangerarea si a grabi cicatrizarea

  • pentru diminuarea inflamatiilor si calmarea durerilor pulberea de turmeric se folosea in amestec cu suc de lamaie si sare

  • pentru a calma pruritul in cazul eczemelor si pentru a trata in general pielea uscata, pulberea de turmeric se amesteca cu miere si se aplica pe zona afectata

  • pentru a obtine un ten stralucitor, turmericul se amesteca cu miere si lapte, iar pasta rezultata se folosea ca masca pentru ten. Masca are un efect temporar de ingalbenire a pielii, dar acesta se duce in timp

  • pentru a calma pielea arsa de soare, se amesteca pulberea de turmeric cu iaurt si miere si se aplica pe zona afectata.


Curcuma are actiune sinergica cu multe alte ingrediente care protejeaza pielea. Cu oxidul de zinc de exemplu, formeaza un complex ce blocheaza razele UVA si UVB avand concomitent actiune antioxidanta si antiinflamatoare. In produsele antirid actioneaza impreuna cu celelalte active cosmetice pentru a bloca impactul radicalilor liberi asupa pielii.


In cosmetica moderna turmericul se foloseste:



  • in produsele de demachiere,

  • in produsele antipigmentare

  • in produsele antirid cu rol de protectie a pielii fata de poluarea inconjuratoar

  • in produsele de protectie solara se foloseste ca aditiv, pentru efectul sau antioxidant si antipigmentar

  • in tratamentele SPA turmericul este un ingredient cheie pentru a exfolia pielea, pentru a diminua petele pigmentare si pentru a reda luminozitate si un aspect stralucitor pielii.


Pentru proprietatile sale energizante, antipigmentare si de albire a pielii, recomandam folosirea turmericului in masti cosmetice in combinatie cu pulberea micronizata de orez, apa de lavanda, sorbitol si vitamina C (acid ascorbic).


Date de siguranta:


A nu se folosi in apropierea surselor de ventilatie (produs pulverulent)!
A nu se inhala! A nu se lasa la indemana copiilor!
Desi turmericul este recunoscut in literatura de specialitate pentru calitatile lui antiinflamatorii, exista insa un mic numar de oameni care pot fi alergici la la. Pentru a evita acest risc, va rugam sa faceti un test cu putin turmeric aplicat ca pasta (in amestec cu apa) pe pliul cotului, cu cca 24h inainte de a va face o masca cu el!