Rutin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

16,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Extract uscat din flori de Sophora Japonica, standardizat cu 95% Rutin.


Rutinul este un bioflavonoid utilizat in cosmetica pentru proprietatile sale antioxidante, anti-iritative si, mai ales, anti-cuperoza.


INCI: Rutin, Sophora Japonica Extract.


Rutinul este un activ cosmetic foarte valoros care reduce simptomele cuperozei, caracterizata prin roseata cutanata. 


Alte denumiri: vitamina P, rutozida.


Conform studiilor clinice, rutinul are capacitatea de a reduce roseata pigmentara asociata capilarelor sparte. Face acest lucru intrucat imbunatateste functia endoteliala a celulelor epidermale, contribuind la sanatatea vaselor de sange, reduce permeabilitatea capilarelor si creste rezistenta acestora, echilibrand in acelasi timp fluxul sanguin dermal.


In plus, rutinul a demonstrat actiune puternic antioxidanta si ant-inflamatoare, contribuind la protectia generala a vaselor de sange la nivel dermal si subdermal.


Dozare: 1% in emulsii, in faza apoasa.