Silicon vegetal

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Silicon vegetal

Silicon vegetal

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

14,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Silicon vegetal


INCI: Ethylhexyl palmitate
Alte denumiri: octyl palmitate


Forma de prezentare: lichid uleios, incolor, inodor, de origine vegetala.


Datorita structurii sale si a profilului senzorial matasos - uscat se foloseste ca substitut vegetal de silicon in produsele cosmetice.
Densitate (20°C): 0,84g/ml
Solubilitate: insolubil in apa, miscibil cu uleiurile


Octyl Palmitate se foloseste in produsele cosmetice ca:



  • emolient uscat non-ocluziv 

  • inlocuitor de silicon 

  • solvent 

  • factor de imbunatatire a capacitatii acestora de a se intinde pe piele 

  • dispersant pentru pigmenti


Proprietati ale Octyl Palmitate:



  • diminueaza senzatia de gras pe care o dau unele uleiuri vegetale 

  • creeaza o senzatie matasoasa pe piele a produselor in care este incorporat 

  • este compatibil cu toate tipurile de ten 

  • netezeste cuticulele firului de par

  • se poate folosi in orice produs de machiaj, datorita texturii siliconate, non grase


Dozare:



  • 2 - 50% 

  • se adauga ca atare in faza uleioasa a emulsiilor 

  • poate fi amestecat cu uleiuri, unt vegetal sau cu uleiuri esentiale in produsele anhidre ce contin doar faza uleioasa


Utilizare:
Se poate folosi in orice tip de produs cosmetic ce contine o faza grasa.


Date de siguranta:


Numai pentru uz extern!
A nu se ingera!
A nu se lasa la indemana copiilor!