Sodium PCA

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Sodium PCA

Sodium PCA

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Sodium PCA - un ingredient cosmetic cu rol hidratant si anti-aging de exceptie!


Sodium PCA (pyrrolidone carboxylic acid) este un umectant natural ce se regaseste si in pielea umana.


Sodium PCA este o componenta a ceea ce in cosmetologie se numeste "NMF - natural moisturizing factors" - factori naturali de hidratare - adica un amestec de aminoacizi si glicerol cu rol de mentinere a apei in piele ce se regasesc in stratul exterior al pielii, stratul cornos (Stratum Corneum). Aceste substante asigura un nivel optim de hidratare pieli; in lipsa lor pielea s-ar usca excesiv.


Are proprietăți de absorbție si de mentinere a apei in cheratinocite (celule din piele si par ce contin cheratine), mentinand umiditatea necesara echilibrului si elasticitatii pielii si parului. 


Se foloseste ca emolient sau umectant in produse pentru piele si par. Totodata, in produsele destinate ingrijirii parului se foloseste ca agent antistatic:



  • creme si lotiuni pentru piele

  • balsamuri si masti pentru par

  • sampoane


INCI: Sodium PCA


Densitate: 1ml = 1,25 g (este mai greu decat apa)


Dozaj: 0,5% - 5%