Stearat de magneziu

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Stearat de magneziu

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

4,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Magnesium Stearate


Stearatul de magneziu este un ingredient de origine vegetala cu multiple utilizari in cosmetica.
Se foloseste ca agent de textura atat in produsele de machiaj cat si in creme si emulsii.


Din punct de vedere al compozitiei chimice este un ester de magneziu si acid stearic, sau mai simplu, un “sapun” de magneziu al acidului stearic.


Se prezinta ca o pulbere alba, ce lasa o senzatie usor grasa la atingere.


Proprietati si indicatii


Stearatul de magneziu :



  • imbunatateste capacitatea produselor cosmetice de a se intinde pe piele, in special a produselor de machiaj 

  • imbunatateste aderenta produselor de machiaj pe piele si totodata le face pe acestea sa reziste mai mult pe piele 

  • se poate folosi ca baza de machiaj 

  • actioneaza ca factor de stabilitate si agent de ingrosare pentru produsele cosmetice 

  • albeste produsele cosmetice si le face mai opace


Utilizari


In produse de machiaj: pudre libere sau compacte, farduri de pleoape, farduri de obraz, blush


In produse cosmetice: bile efervescente de baie, emulsii, unguente


Dozare: 1% - 30%


Solubilitate: solubil in ulei, insolubil in apa


Date de siguranta:


Produs pulverulent.
A nu se inhala!
A nu se lasa la indemana copiilor!
A nu se inghiti!
A nu se lasa la indemana copiilor!