Caprylic/Capric Triglyceride

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Caprylic/Capric Triglyceride

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Descriere produs:


INCI: Caprylic/Capric Trygliceride


Caprylic/Capric Trygliceride este un ulei special, emolient, hidratant si non-gras ce ajuta la hidratarea optima a pielii, prin imbunatatirea functiei de bariera a epidermului. Se poate utiliza si pentru curatarea delicata a tenului, fiind un bun solvent al impuritatilor dar care nu afecteaza mantaua hidrolipidica de la suprafata pielii.


Contine: Trigliceride de acid caprilic si acid capric obtinute din ulei de cocos.


C6:0 acid caproic <= 0,5%
C8:0 acid caprilic >= 53 0%
C10:0 acid capric 36-47 %
C12:0 acid lauric si C14:0 acid miristic <= 1,5%


Acizii caprilic si capric sunt acizi grasi cu actiune puternic antibacteriana, antifungica si antiinflamatoare. Datorita acestor proprietati acesti acizi grasi sunt un ajutor important in ingrijirea pielii sensibile sau cu probleme, in special in acnee, eczema sau xeroza (piele foarte uscata). De asemenea, au efect antioxidant protejand pielea de efectele radicalilor liberi.


Solubilitate: solubil in uleiuri; insolubil in apa


Proprietati:



  • ulei uscat, fluid, satinat

  • se prezinta in stare lichida si la 0 C, impiedicand inghetarea produselor cosmetice in care este incorporat 

  • este un ulei emolient care inmoaie si catifeleaza pielea se intinde foarte bine pe piele fara a lasa urme grase 

  • faciliteaza patrunderea substantelor active in epiderm, in special a celor lipofile si a uleiurilor esentiale 

  • nu este comedogen si nu infunda porii 

  • este un ulei foarte stabil la oxidare si poate fi incalzit fara risc 

  • este un bun solvent al substantelor active lipofile si poate fi folosit la macerarea uleioasa a plantelor 

  • hidrateaza si conditioneaza firul de par; determina netezirea cuticulelor si confera elasticitate firului de par


Utilizari


Caprylic/Capric Trygliceride se foloseste in:



  • emulsii cosmetice foarte fine, care se disperseaza foarte usor si patrund repede in piele

  • in serumuri uleioase ce contin active lipofile a caror absorbtie o faciliteaza

  • produse pentru masaj 

  • in produse de machiaj; faciliteaza dispersia pigmentilor fara a lasa senzatia de “gras” 

  • produse de conditionare a parului 

  • produse pentru ingrijirea unghiilor si cuticulelor 

  • parfumuri, ca solvent al substantelor volatile


Dozare: 1%- 100% (insa de unul singur este prea “uscat”).


Date de siguranta:


- ingredient cosmetic considerat GRAS (“generally recognized as safe”)
- a nu se lasa la indemana copiilor
- uz extern


Referinte bibliografice:


Handbook of Pharmaceutical Excipients, 6th ed.
Huang WC, Tsai TH, Chuang LT, Li YY, Zouboulis CC, Tsai PJ., Anti-bacterial and anti-inflammatory properties of capric acid against Propionibacterium acnes: a comparative study with lauric acid. J Dermatol Sci. 2014 Mar;73(3):232-40.
Desbois A., Lawlor K.C., Antibacterial Activity of Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids against Propionibacterium acnes and Staphylococcus aureus,Mar Drugs 2013 Nov; 11(11):4544 - 4557
Nair M.K.M., Joy J., Vasudevan P., Hinckley L., Hoagland T.A., Venkitanarayanan K.S. Antibacterial effect of caprylic acid and monocaprylin on major bacterial mastitis pathogens. J. Dairy Sci. 2005;88:3488–3495