Ulei esential de busuioc

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ulei esential de busuioc

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

10,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Ocimum Basilicum Oil


Exista aproximativ 150 varietati de busuioc de diferite culori, cu diferite frunze si flori. Cea mai comuna varietate este originara din India si este cultivata in prezent in zona Mediteraneeana, Java, Seychelles, Florida si Reunion. Creste pana la inaltimea de max. 50cm si are flori albe, frunze de un verde inchis si un miros foarte placut.

Beneficii



  • de ajutor in durerile de cap, migrene

  • adjuvant in raceli, gripa

  • de ajutor in probleme digestive

  • util in insomnii

  • ajuta la diminuarea anxietatii si a tensiunilor nervoase

  • antiseptic

  • anti-spasmodic si relaxant

  • proprietati de reintinerire


Romanii faceau referire la busuioc atat ca la o planta culinara cat si medicinala. Pliniu o recomanda impotriva icterului, ca diuretic si afrodisiac.
Fitoterapeutii prescriu busuiocul ca tonic general pentru sistemul nervos, pentru dispepsia din cauze nervoase, pentru calmarea spasmelor gastrice, pentru oboseala generala dupa boala si anxietate.
Busuiocului i s-a atribuit apelativul de “planta magica” datorita multiplelor intrebuintari, fiind folosita chiar si in zilele noastre de la sosul de paste pana la parfumerie. Si-a gasit locul ca un super-remediu, fiind un antiseptic intestinal foarte eficient si avand proprietati de reintinerire a intregului organism. De asemenea, este util in toate problemele legate de stres precum si in multe tratamente de ingrijire a tenului si pielii.
Uleiul esential de busuioc se combina bine cu cel de lavanda, salvie, lamaie, paciuli.


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE)


Uz EXTERN! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat. 
A nu se lasa la indemana copiilor!

A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
Fise specificatii producator/furnizor
Dr. Jean Valnet – Aromaterapia (2003)
Daniéle Ryman – Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed - Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)
Shirley Price – Practical Aromatherapy–How to use Essential Oils to Restore Vitality (1984)