Ulei de avocado nerafinat

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de avocado nerafinat 100ml

Ulei de avocado nerafinat

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Persea Gratissima Oil
Produs in Franta

Ulei de avocado crud, nerafinat, 100% natural obtinut prin presarea mecanica a pulpei fructului de avocado

Culoare: verde inchis
Miros: slab, al fructului de avocado


Textura: ulei “gras”, hranitor; patrunde mai rapid in piele decat uleiul de masline, dar mai lent decat uleiul de macadamia, de exemplu

Compozitie:



  • Acid oleic: 59,8 %

  • Acid linoleic: 13,8 %

  • Acid palmitic: 16,8%

  • Acid palmitoleic: 7,5 % (acid indispensabil texturii normale a pielii mature, care scade cu varsta)

  • Acid stearic: 0,7 %

  • Acid linolenic: 0,7 %

  • Substante nesaponificabile: 0,9%

  • Vitaminele A, D, E si lecitina

  • Alte substante nesaponificabile (fitosteroli): reduc inflamatiile, roseata sau iritatiile pielii


Proprietati si indicatii:



  • Uleiul de avocado este un ulei superior cu proprietati hidratante, nutritive si regenerative remarcabile datorate in principal continutului bogat in vitamine liposolubile (A, D, E), lecitina si foarte valoroasele substante nesaponificabile. Este puternic emolient cu proprietati antirid, antibacteriene si antioxidante. Lasa un film protector pe piele

  • Se poate folosi si in zone foarte sensibile, ca zona din jurul ochilor; este un produs contur de ochi in sine

  • Bogat in grasimi mononesaturate, uleiul de avocado este un ulei stabil care va inmuia si va revitaliza pielea aspra, uscata sau matura. In caz de dermatita, ajuta la indepartarea celulelor uscate si la refacerea filmului hidrolipidic al pielii

  • Uleiul de avocado are capacitatea de a patrunde in straturile pielii mai adanc decat majoritatea uleiurilor, ceea ce-i permite sa transporte substante nutritive 

  • Se poate folosi atat pentru fata cat si pentru corp

  • Este potrivit pentru orice tip de ten, insa tenul matur, sensibil sau cu probleme va beneficia cel mai mult de calitatile lui

  • Are proprietati de absorbtie naturala a razelor UV (insa nu va sfatuim sa-l folositi ca unic factor de protectie solara, ci in combinatie cu un filtru solar)

  • Stimuleaza metabolismul colagenului si contribuie prin acest mecanism la diminuarea efectelor imbatranirii cutanate (naturale sau prin expunerea excesiva la soare)

  • Nivelul ridicat de acizi grasi il fac sa pastreze hidratarea optima a pielii in ciuda actiunii factorilor externi. Populatiile amerindiene il foloseau in mod traditional pentru protejarea pielii de soare si vant

  • Ajuta la calmarea si refacerea pielii crapate de vant sau arse de soare

  • Este un bun solubilizant al machiajului, al sebumului, al celulelor moarte si al altor substante grase existente pe piele – aceste calitati il fac un excelent demachiant


Pentru par:



  • Prin continutul bogat de vitamine liposolubile hraneste si da stralucire parului uscat sau deteriorat de tratamente cosmetice agresive

  • Este un bun emolient al parului si contribuie la diminuarea incidentei firelor despicate

  • Folosit in cantitate mica pe par are efect antistatic (atentie, o cantitate mica!) 

  • Protejeaza parul de soare si vant

  • Pentru pielea uscata a capului: se maseaza bland uleiul de avocado pana la absorbtia completa. Ajuta la desprinderea scuamelor caracteristice dermatitei seboreice si la relipidizarea corecta a pielii capului


Utilizare:



  • Folosit ca atare, drept ulei de masaj pentru intregul corp; se aplica pe pielea curata si inca umeda dupa dus

  • Ca masca pentru par: aplicati pe parul ud si, eventual, uscati parul cu uscatorul la temperatura nu foarte ridicata; se lasa uleiul pe par (care se acopera cu un prosop) in timpul noptii si se spala dimineata. Aplicat de cateva ori pe saptamana acest tratament va revitaliza parul obosit, fragil sau lipsit de stralucire

  • In produsele destinate aplicarii in jurul ochilor sau in alte zone sensibile

  • In produsele destinate pielii mature, uscate sau sensibile

  • Creme grase si emoliente pentru maini sau calcaie crapate

  • Sapunuri; adaugat in procent de 5% din cantitatea totala de uleiuri da un sapun cremos si extrem de fin


Fotografia atasata este cea a produsului aflat in magazin

A se folosi preferabil inainte de: 06/2018


Referinte bibliografice:
Documentatie furnizori
La phytocosmétologie thérapeutique, Ed. Springer-Verlag, Paris 2007
Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients, Used in Food, Drugs and Cosmetics, 3rd edition, Ed. Wiley, 2010