Ulei de caise virgin

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de caise virgin

Ulei de caise virgin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

14,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Uleiul de caise virgin, obtinut prin presarea la rece a miezului samburilor de caise este un ulei fin, penetrant, ce pastreaza mirosul specific al acestora, asemanator martipanului.


Este un ulei nutritiv, bogat in constituenti activi, dintre care unii refac bariera lipidica a epidermului si altii care au rol antiinflamator, antiaging si antioxidant, protejand pielea in fata actiunii radicalilor liberi.


Marele avantaj al uleiului de caise este faptul ca patrunde destul de usor in piele, fara a lasa un film gras la suprafata acesteia, fiind astfel tolerat de toate tipurile de ten.


INCI: PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL* 
* obtinut prin presare la rece


A se folosi preferabil inainte de 01/2019.


Compozitia de acizi grasi principali (valori medii) :
Acid Palmitic C16:0:              4,48 %
Acid Stearic C18:0                1,22 %
Acid Oleic C18:1:                67,73 %
Acid Linoleic C18:2:             25,33%
Acid Alpha-Linolenic C18:3     0,21 %
Acid Arachidic C20:0:            0,10%
Acid Behenic C22:0:              0,10 %
Alti acizi grasi:                     0,83 % 


Alti constituenti:



  • carotenoizi, precursori ai vitaminei A, cu rol antioxidant

  • tocoferoli, cu rol antioxidant

  • polifenoli cu rol antiinflamator 


Proprietati si indicatii



  • este un ulei fin, care patrunde usor in piele fara a lasa o senzatie grasa; in acelasi timp mentine pielea hidratata prin reducerea pierderii de apa transepidermale

  • este antiinflamator si calmant al pielii iritate dupa epilat sau dupa ras; acelasi efect il are si asupra pielii agresate de detergenti sau ca urmare a expunerii la soare

  • este nutritiv, continand precursori ai vitaminei A, vitamina D si tocoferoli (vitamina E), fiind indicat in mod special pentru pielea matura cu tendinta de ridare

  • calmeaza iritatiile scalpului, confera stralucire parului si previne aparitia varfurilor despicate

  • fiind un ulei destul de rezistent la oxidare, poate fi inclus in produsele pentru plaja

  • este un ulei ce confera stralucire  si fermitate tenului; este unul dintre putinele uleiuri vegetale ce stimuleaza productia de colagen la nivelul dermului


Utilizari


Pentru piele:



  • ulei de masaj in aromaterapie

  • ulei de masaj pentru bebelusi

  • serum pentru zona ochilor, singur sau in combinatie cu uleiul de argan

  • pentru ingrijirea zilnica a pielii mature, sensibile sau uscate

  • pentru ten uscat sau tern, caruia-i confera luminozitate prin aportul ridicat de vitamine liposolubile

  • demachiant

  • serum pentru ingrijirea gatului si a decolteului

  • in sapunuri ca ulei emolient cu rol de protectie a pielii


Pentru par: masca capilara in combinatie cu miere aplicata inainte de spalare 


Dozaj recomandat:



  • 5% - 20% in produsele cosmetice facute „de la zero”

  • pana la 5% adaugat intr-un produs cosmetic deja existent (creme, emulsii, serumuri antirid, in samponul favorit sau in crema de noapte preferata, de exemplu).


Referinte bibliografice:
- M. Minaiyan, A.Ghannadi, M.Asadi, M.Etemad and P. Mahzouni, Anti-inflammatory effect of
Prunus armeniaca L. (Apricot) extracts ameliorates TNBS-induced ulcerative colitis in rats, Research in Pharmaceutical Sciences, August 2014; 9(4): 225-231
- M. Manzoor, F. Anwar1, M. Ashraf, and K.M. Alkharfy, Physico-chemical characteristics of seed oils extracted from different apricot (Prunus armeniaca L.) varieties from Pakistan -  Grasas y aceites, 63 (2), abril-junio, 193-201, 2012
- K. Bauer, G. Klaus Berger, Encyclopedia of vegetable fats and oils, Ed. Springer – Verlag, 2008
- İ.Gezer et al, Physico-chemical properties of apricot (Prunus armeniaca L. Kernels), South Western Journal of Vol.2 , No.1, 2011 Horticulture, Biology and Environment pp.1- 13
- D. Yiğit, N. Yiğit and A. Mavi, Antioxidant and antimicrobial activities of bitter and sweet apricot (Prunus armeniacaL.) kernels, Braz J Med Biol Res, April 2009, volume 42(4) 346-352