Ulei de cocos virgin

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de cocos virgin
  • Ulei de cocos virgin

ULEI de COCOS virgin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

14,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

ULEI de COCOS virgin, obtinut prin presare la rece din pulpa uscata a nucii de cocos si apoi filtrat, fara a fi supus vreunui tratament ulterior. 


Pastreaza neafectat intregul continut bogat de constituenti activi si mirosul sau puternic si inconfundabil de nuca de cocos. Popular mai este cunoscut si sub denumirea de unt de cocos datorita faptului ca la temperatura mai mica de 24°C devine solid, avand aspectul unui unt.


INCI: Cocos Nucifera Oil


Ingredient cosmetic & food grade. 


Produs in Sri Lanka
Termen de valabilitate: 06/2018


Indicatori fizico-chimici conform Buletinului de analiza:
Indice de aciditate:  0,11
Indice de iod:  9,1
Indice de saponificare:  254,6
Punct de topire: 24-27 °C


Compozitia de acizi grasi:
Caproic acid (C 6:0) <0,1%
Caprylic acid (C 8:0) 8,76 %
Capric acid (C 10:0) 6,78 %
Lauric acid (C 12:0) 50,56 %
Myristic acid (C 14:0) 18,08 %
Palmitic acid (C 16:0) 7,66 %
Stearic acid (C 18:0) 2,72 %
Oleic acid (C 18:1) 4,55 %
Linoleic acid (C 18:2) 0,82 %
Linolenic acid (C 18:3) 0,06 %
Arachidic acid (C 20:0) < 0,1 %
Eicosenoic acid (C 20:1) < 0,1 %
Behenic acid (C 22:0) < 0,1 %


Propietatile si indicatiile ULEIULUI de COCOS:


Datorita continutului ridicat de acizi grasi saturati, este un ulei rezistent in timp la procesul de oxidare (rancezire) si atunci cand este utilizat in producerea sapunului genereaza un sapun tare dar usor solubil in apa. Totodata este uleiul datorita caruia sapunul face spuma abundenta chiar si in apa marii. Uleiul de cocos a schimbat productia de sapun mult mai mult decat oricare alt ulei vegetal. Utilizarea lui a dus la aparitia unor sapunuri de inalta calitate. Chiar si companiile care produc sapun din grasimi animale folosesc un anumit procent de ulei de cocos datorita calitatilor sale de spumare si de hidratare a pielii. Fara acest ulei orice formula de sapun este incompleta.


Protejeaza si hraneste zonele cele mai uscate si mai sensibile ale pielii. Datorita continutului mare in acid lauric (peste 48%), acid gras recunoscut pentru efectele sale bactericide si cicatrizante, este ideal pentru a fi inclus in produse de ingrijire a buzelor crapate sau a crapaturilor pielii de orice fel (calcaie, genunchi). 


Ingredient excelent pentru ingrijirea parului uscat si despicat caruia ii reda vigoarea si stralucirea. 


Calmant al pielii in cazul expunerii la soare, diminueaza senzatia de usturime si roseata ce pot aparea dupa plaja. De asemenea acest ulei are calitati hidratante, intrucat intra usor in piele si impiedica deshidratarea.


Utilizarile ULEIULUI de COCOS:


Ingredient excelent pentru ingrijirea parului uscat si despicat caruia ii reda vigoarea si stralucirea. Ca masca capilara: se aplica o cantitate mica pe pielea capului si pe lungimea firului de par si mentinuta cateva ore. Parul se acopera cu folie alimentara intrucat prin incalzire uleiul va patrunde mai usor in piele si in firul de par.


In producerea sapunului intre 15% - 30% din cantitatea de ulei din formula. 


Ca ulei de masaj, singur sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale sau esentiale


In balsamuri de buze, balsamuri hranitoare pentru maini si corp, in produse de ingrijire dupa expunerea la soare


Uleiul de cocos fiind solid sub 24º C recomandam introducerea recipientului in apa calda (nu pe foc) pentru a se lichefia