Ulei de jojoba virgin 100ml

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de jojoba virgin 30ml
  • Ulei de jojoba virgin 100ml

ULEI de JOJOBA virgin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

13,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Uleiul de jojoba se obtine din semintele arbustului de Jojoba (Simmondsia chinensis), arbust nativ din zona desertica a Californiei, Arizonei si nordul Mexicului, respectiv din deserturile Sonoran, Mojave si Baja.


Amerindienii foloseau uleiul de jojoba in mod traditional pentru a impiedica uscarea excesiva a pielii si a parului sub soarele arzator sau pentru a trata arsurile, ranile de orice fel,  cicatricile, precum si unele infectii ale pielii.


De altfel, se spune despre uleiul de jojoba ca nu exista afectiune a pielii pe care sa nu o amelioreze. In plus, uleiul de jojoba este un veritabil tratament pentru par.


INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil 

Compusi nesaponificabili: aprox. 50%


Acizi grasi: aprox. 50% din care



  • acid eicosenoic (gadoleic acid): 75,7%

  • acid erucic: 14,1%

  • acid oleic: 7,5%

  • alti acizi (nervonic, palmitic, palmitoleic, stearic, s.a.): 2,7%




Desertul Sonoran, tinutul de provenienta al arbustului de jojoba


Proprietatile si indicatiile ULEIULUI de JOJOBA:


Uleiul de jojoba isi datoreaza atat renumele cat si numeroasele utilizari, proprietatilor exceptionale pe care le are.


Aceasta in primul rand pentru ca uleiul de jojoba este o prezenta unica printre uleiurile vegetale. Contine esteri cerosi, fiind compus din acizi grasi cu catena lunga (C40 – C44) si alcooli grasi uniti printr-o legatura esterica, la temperatura camerei fiind de fapt o ceara lichida, de aici si textura speciala non-grasa si usor astringenta. Contine doar un procent mic de trigliceride si de aceea este un ulei mult mai stabil si mai rezistent la oxidare decat celelalte uleiuri vegetale. De asemenea, mai contine:



  • vitamina E cu rol antioxidant si anti-aging

  • vitamine din complexul B cu rol nutritiv pentru piele,

  • polifenoli (tanini) cu rol astringent ce contribuie la diminuarea dimensiunii porilor

  • fitosteroli cu rol antiinflamator

  • minerale precum Zn, Cr, Cu (oligoelemente ce asista procesele biochimice ce se desfasoara la nivelul pielii).


Aceasta compozitie speciala face ca uleiul de jojoba sa fie un ulei cu absorbtie foarte rapida in epiderm (stratul superior al pielii). Practic, odata aplicat de sine statator, uleiul de jojoba “dispare” rapid, lasand pielea moale si catifelata; acest efect este vizibil cu ochiul liber in cateva minute de la aplicare. Absorbtia sa are loc atat prin intermediul foliculilor pilosi (pori), cat si prin spatiul lipidic dintre cheratinocite (ultimul strat de celule al epidermului). 



  • uleiul de jojoba poate patrunde in pori fara sa-i infunde; in plus asemanarea sa chimica cu sebumul uman il face sa fie un adevarat “solvent” al acestuia in cazul porilor infundati; practic desfunda si dreneaza porii infundati. Prin aceasta este un ulei indicat pentru pielea grasa, mixta sau/si acneica.

  • uleiul de jojoba reface bariera lipidica a pielii si formeaza un veritabil “film” non-ocluziv care reduce pierderea de apa transepidermala asigurand in acest fel un nivel optim de apa in celulele epidermului. Prin acest mecanism contribuie decisiv la procesele biochimice de regenerare a celulelor pielii si implicit la mentinerea sanatatii acesteia.

  • in plus, studiile clinice au indicat faptul ca nu este comedogenic si poate fi folosit pentru toate tipurile de piele.


Alte caracteristici ale ULEIULUI de JOJOBA:



  • poseda factor de protectie UV natural (SPF 4)

  • fiind un excelent hidratant al pielii, reduce ridurile fine, in special cele din jurul ochilor;

  • conform unui studiu publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie (Ranzato, E., & Martinotti, S. (2011), s-a demonstrat ca uleiul de jojoba ajuta eficient la inchiderea si cicatrizarea  ranilor deoarece creste capacitatea de regenerare a celulelor fibroblaste (celule consituente ale dermului) si a cheratinocitelor (celule preponderente la nivelul epidermului). In acest fel se creeaza tesuturi noi de piele si ranile se inchid.

  • in plus, acelasi studiu din Jurnalul de Etnofarmacologie (Ranzato, E., & Martinotti, S. (2011) a demonstrat faptul ca uleiul de jojoba stimuleaza sinteza de colagen tip I la nivelul fibroblastelor; aceasta explica de ce folosirea regulata  a uleiului de jojoba  reda volumul si elasticitatea tesuturilor profunde ale pielii 

  • contribuie la diminuarea cicatricilor, favorizand procesele enzimatice de descuamare a celulelor moarte ale epidermului; prin aceasta ajuta la regenerarea calitativa a pielii in profunzime stiut fiind faptul ca in lipsa apei si a unei descuamari normale celulele epidermului nou formate sunt mai mici si de o calitate mai slaba in cee ce priveste continutul in cheratina si lipide (substante ce constituie  bariera pielii). Totodata, imbunatateste textura si elasticitatea pielii.

  • uleiul de jojoba poseda proprietati antibacteriene si antifungice, fiind util in cazul infectiilor cutanate sau pentru a impiedica suprainfectarea ranilor; in plus unele studii au demonstrat ca are efect si impotriva Propionibacterium Acnes, bacteria raspunzatoare de leziunile acneice (Reddy at al, 2011)

  • studiile clinice au aratat ca folosirea lui indelungata duce la normalizarea secretiei de sebum in cazul tenurilor mixte, grase sau acneice. Desi cercetatorii nu au oferit o explicatie unitara asupra acestui fenomen, se presupune ca, dat fiind faptul ca esterii cerosi pe care ii contine sunt asemanatori cu cei existenti in sebumul uman, prezenta lui pe piele transmite un semnal glandelor sebacee ca s-a produs suficient sebum si acestea isi reduc activitatea. Tot prin acelasi mecanism uleiul de jojoba reduce secretia de sebum la nivelul scalpului, ameliorand dermatita seboreica (una dintre formele matretii). 
    Nota: a nu se intelege ca reducand secretia de sebum uleiul de jojoba ar putea avea efect negativ asupra  tenului uscat; contrar a ceea ce se crede in mod curent, secretia redusa de sebum nu are legatura cu fenomenul pielii uscate. Pielea uscata se caracterizeaza printr-un continut neadecvat de apa si de lipide la nivelul epidermului (stratul superficial al pielii) si nu are o legatura directa cu secretia de sebum a glandelor sebacee care sunt situate in derm (stratul profund al pielii).

  • fiind un ulei hipoalergenic, uleiul de jojoba este indicat si pentru masajul bebelusilor si al copiilor mici; intrucat in primul an de viata functia de bariera a pielii nu este definitivata iar riscul de deshidratare este frecvent, uleiul de jojoba poate fi utilizat ca ulei emolient, hidratant si calmant atat pentru masajul general al bebelusilor cat si pentru a preveni iritatia de scutec.

  • favorizeaza absorbtia in piele a altor compusi incorporati in uleiul de jojoba.

  • glicerina mareste efectul hidratant al uleiului de jojoba; pentru a actiona sinergic se recomanda sa fie incorporate impreuna in creme sau lotiuni hidratante

  • pentru par uleiul de jojoba este un excelent hidratant. Are capacitatea de a patrunde in interiorul firului de par, dincolo de cuticulele exterioare si de a pastra umiditatea la nivelul cheratinelor ce compun miezul (cortexul) firului de par; pentru aceasta este indicat sa se aplice in cantitati mici pe parul umed, iar parul sa  fie lasat sa se usuce in mod natural.


Utilizarile ULEIULUI de JOJOBA:



  • baza de machiaj

  • in creme si lotiuni antirid si antiaging

  • in serumuri antirid destinate zonei din jurul ochilor

  • demachiant bland pentru piele si ochi

  • in lotiuni hidratante dupa baie

  • uleiuri de masaj

  • creme, lotiuni, uleiuri destinate ingrijirii bebelusilor

  • aplicat direct pe toata lungimea firului de par pentru a-l fortifica, pentru a preveni uscarea excesiva si pentru a reda stralucirea parului tern

  • aplicat ca atare sau in lotiuni hidratante si emoliente pentru cuticule


Fotografia produsului este cu titlu de prezentare si ilustreaza aspectul uleiului de jojoba aflat in magazin.




Referinte bibliografice:
Chanda Ray, Poornima Trivedi, Vikas Sharma, Acne and its treatment lines, Review Article; International Journal of Research in Pharmaceutical and Biosciences 2013, 3(1): 1-16
Meyer J, Marshall B, Gacula M Jr, Rheins LJ. Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol ; a preliminary study. Cosmet, Dermatol 2008; 7: 268-274
Ranzato, E., & Martinotti, S. (2011). Wound healing properties of jojoba liquid: an invitro study. Journal of Ethnopharmacology, 2, 443-449.
Patzelt A, Lademann J, Richter H, et al. In vivo investigations on the penetration of various oils and their influence on the skin barrier. Skin Res Technol 2012, 18: 364-369
Priyanka KG, Mayuri S2,  Srivastavas R., Natural sunscreen agents: a review; Scholars Academic Journal of Pharmacy (SAJP)  2013; 2(6):458-463 
Rabasco Alvarez A, Gonzales Rodriguez M. L., Lipids in phamrmaceutical and cosmetic preparations, Grassas Y Aceites, vol. 51, Fasc 1-2 (2000), 74-96
Reddy, P., & Goinath, M. (2011). A review of importance of herbal drugs in cosmetics. International Journal of Advances in Pharmacy and Nanotechnology, 3(1), 121-139.
Wisniak J, Jojoba oil, Tha Chemistry and Technology of Jojoba Oil, ch.1, American Oil Chemists’ Society (1987)