Ulei de macadamia virgin

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de macadamia virgin 100ml

Ulei de macadamia virgin

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

15,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Produsul revine in stoc dupa 2 iunie 2017!


INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil


Ulei virgin de macadamia, 100% natural, nerafinat, obtinut prin presarea la rece a nucilor de macadamia 


Culoare: galben intens 
Miros: intens, specific nucii de macadamia

Textura: fina, usoara si surprinzator de “uscata” – patrunde foarte repede in piele fara a lasa un film gras; pielea ramane moale si isi mentine hidratarea




Compozitie:



  • acid oleic: 60,2 %

  • acid palmitoleic: 18,3 % (acid gras foarte rar cu proprietati dovedite anti-aging)

  • acid palmitic: 8,2 %

  • acid stearic: 3,4 %

  • acid linoleic: 3,1 % (Omega 6)

  • alti acizi grasi: miristic, lauric, eicosenoic, behenic, erucic, lignoceric: sub 1% fiecare

  • fitosteroli: reduc inflamatiile, roseata sau iritatiile pielii

  • catehine cu rol antioxidant si de protectie impotriva radicalilor liberi

  • squalene: componenta indispensabila pentru pielea crapata sau iritata


Proprietati si indicatii


Uleiul virgin de macadamia se obtine prin presarea mecanica a nucilor de macadamia, unele din cele mai scumpe si mai gourmet nuci existente.

Uleiul de macadamia este o prezenta unica in tabloul din ce in ce mai larg al uleiurilor si unturilor vegetale destinate ingrijirii pielii:



  • Este un ulei a carui compozitie de acizi grasi este apropiata de cea a sebumului uman, ceea ce-l face compatibil cu toate tipurile de piele. 

  • Este benefic atat pentru pielea uscata, fragila sau sensibila cat si pentru cea mixta sau grasa deoarece patrunde foarte usor in piele fara a lasa un film gras. 

  • Valentele sale reparatoare se manifesta pe deplin cand este folosit dupa 30 ani, fiind un ulei cu proprietati dovedite anti-imbatranire. 

  • Este un ulei stabil, ceea ce-l face potrivit ca baza pentru produsele de protectie solara

  • Poseda factor de protectie UV natural


Aceste calitati se explica prin:



  • Prezenta unui procent ridicat de acid palmitoleic, un acid gras rar intalnit in uleiurile vegetale (exceptie fac uleiul de macadamia si uleiul din seminte de catina) dar care este o componenta esentiala a pielii si joaca un rol important in fiziologia acesteia. Acidul palmitoleic hraneste in profunzime pielea si o ajuta sa-si pastreze structura normala. De asemenea, acidul palmitoleic are proprietati dovedite antibacteriene.

  • Nu creeaza un film ocluziv pe piele, fiind benefic si pentru tenul mixt sau gras. Ajuta la refacerea filmului hidrolipic al pielii alterat in urma folosirii produselor antiseboreice sau antiacneice iritante si foarte degresante.

  • Cu trecerea timpului, procentul de acid palmitoleic existent in mod natural in piele scade, pielea devine mai uscata iar porii devin mai mici. Acelasi lucru se intampla cand pielea este expusa la soare (photo-aging). Aici intervine marele merit al uleiului de macadamia: structura lui asemanatoare cu sebumul uman ii permite sa patrunda foarte usor in piele sa-i refaca integritatea. 

  • Prin celelalte componente (acid oleic, fitosteroli, catehine si squalene) are proprietati emoliente, nutritive, calmante, stimuleaza circulatia sangelui in piele, fiind indicat in ingrijirea pielii iritate, crapate, cu cicatrici, vergeturi, cuperozice sau cu tulburari circulatorii


Pentru par si scalp:



  • Patrunde usor in firul de par fara a-l incarca de grasime

  • Ajuta la prevenirea varfurilor despicate

  • Intrucat nu necesita neaparat spalare dupa aplicare, pastreaza pielea capului si parul hidratate, hranite si le protejeaza de actiunea agresiva a factorilor externi 

  • Protejeaza culoarea parului vopsit datorita actiunii sale de filtru solar


Utilizare:



  • Se poate folosi ca atare drept baza de machiaj. Asa cum am mentionat anterior, mentine pielea hidratata si elastica, fara a crea un film uleios ocluziv care sa o impiedice sa respire. In plus, are si factor de protectie UV natural

  • In creme si lotiuni destinate pielii iritate sau cu crapaturi 

  • Creme si lotiuni fluide pentru ten sensibil sau cuperozic 

  • In uleiuri de masaj pentru picioare obosite

  • In uleiuri “uscate”, tolerabile si de pielea mixta sau grasa


Fotografia atasata este cea a produsului aflat in magazin


Referinte bibliografice:
Documentatie furnizori
Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology 2003, vol.16, No.3
Journal of Korean Medical Science – Skin Aging and Photoaging alter Fatty Acids composition