Ulei de palmier rosu, virgin

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de palmier rosu, virgin

Ulei de palmier virgin, rosu

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

21,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ulei de palmier* virgin, rosu, obtinut prin presare la rece.
*ingredient cosmetic certificat organic de catre producator si provenit din sursa sustenabila


Uleiul nu este rafinat sau dezodorizat.
Este cea mai bogata sursa naturala de carotenoizi si tocotrienoli.


INCI: Elaeis Guineensis Fruit Oil


Despre uleiul de palmier am auzit cu totii; il regasim in majoritatea produselor alimentare procesate fiind uleiul cu cea mai mare productie la nivel mondial si cu pretul cel mai accesibil. De numele sau se leaga si acuzatiile, mai mult sau mai putin fondate, ca prin cultivarea lui se distrug habitate naturale unice in jungla indoneziana.


Il intalnim pe rafturile supermarketurilor sub forma semi-lichida sub denumirea de “ulei de palmier” si aflam ca este un ulei bun pentru prajit, dar nu ne spune nimeni ca uleiul acela banal este doar o mica fractie de acid oleic (“oleina”) dintr-un ulei care este detine cea mai mare bogatie de micronutrienti benefici pielii si care nu seamana de loc cu ceea ce vedem noi in magazine.


 Uleiul de palmier original, nerafinat este rosu-portocaliu si se obtine prin presare la rece din fructul de palmier, Elaeis Guineensis. Este greu de gasit in stare pura – si de aici si pretul incomparabil mai mare decat al uleiului de palmier obisnuit - nefiind un favorit al retetelor culinare din cauza ca are un gust particular intens, pe care unii l-ar putea considera ca neplacut, si o culoare pregnanta rosu-portocaliu. De fapt, are acelasi gust, aroma si culoare cu betacarotenul in stare pura.


 Asa cum o indica si aspectul, uleiul de palmier rosu, virgin este un ulei bogat in micronutrienti, capitol la care detine niste recorduri remarcabile:



  • este uleiul cu cel mai mare continut de carotenoizi. Ii regasim sub forma de alfa si beta carotene si licopen, intr-o proportie de 10 ori mai mare decat morcovii si de 30 de ori mai mare decat rosiile

  • contine vitamina E, din care peste 70% sub forma de tocotrienoli, fiind cel mai bogat in tocotrienoli dintre uleiurile vegetale. Acesta este un fapt remarcabil intrucat studii recente au demonstrat ca tocotrienolii pot avea actiune antioxidanta si de 40 – 60 ori mai mare decat tocoferolii.


Datorita celor doua componente majore – carotenoizii si tocotrienolii – uleiul de palmier rosu, virgin este un ulei cu un remarcabil efect antioxidant si antiaging, similar uleiului de catina.


De asemena, uleiul de palmier rosu, virgin contine ubiquinone (dintre care cea mai importanta este coenzima Q10) si fitosteroli  cu rol antiinflamator si antiaging.


Ca textura este un ulei fin care intra destul de usor in piele; dezavantajul sau major este ca pateaza orice material textil (si nu numai), cu care vine in contact.


In ceea ce priveste compozitia de acizi grasi, uleiul de palmier rosu, virgin contine in principal acid palmitic (cca 44%), acid oleic (cca 39%) si acid linoleic (omega 6) - cca 10%).


Beneficiile uleiului de palmier rosu, virgin asupra pielii:



  • are rol antioxidant si fotoprotector impotriva razelor UV

  • actioneaza ca antiinflamator calmand iritatiile pielii; diminueaza inflamatiile si roseata asociata acestora

  • promoveaza reinnoirea celulara a epidermului

  • activeaza microcirculatia cutanata 

  • reda luminozitate tenului

  • uniformizeaza si imbunatateste textura pielii uscate, cu aspect pergamentos

  • ajuta la cicatrizarea ranilor, fapt datorat continutului ridicat de carotenoizi

  • in cazul acneii, diminueaza inflamatia si prin continutul de carotenoizi, precursori ai retinolului, promoveaza exfolierea si reinnoirea celulara si reduce secretia de sebum, diminuand dimensiunea leziunilor acneice (“cosurilor”)


Beneficiile asupra parului: uleiul de palmier rosu, virgin  stimuleaza cresterea firului de par si contribuie la o hidratare normala a acestuia, asigurandu-i elasticitatea. Acest fapt se datoreaza carotenoizilor  care au rolul de a promova diferentierea celulara la nivelul folicului pilos (“radacina” firlui de par) – adica de a face sa creasca firul de par – si acidului linoleic care are rolul de a preveni ruperea acestuia.


Cum se foloseste uleiul de palmier rosu, virgin?


Se poate folosi ca atare, insa cu prudenta intrucat pateaza tesaturile, sau se poate incorpora in orice emulsie cosmetica putand reprezenta integral lipidele din faza grasa. Singura limita pentru utilizarea lui este cea impusa de culoarea pe care o genereaza. Aspectul emulsiilor poate fi imbunatatit adaugand dioxid de titan sau pigmentul alb perlat sidef.  


Nota:
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si nu constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, nu constituie vreo prescriere de vreun fel. Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic. Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos


Bibliografie selectiva


Benadé, A. J. (2003) “A place for palm fruit oil to eliminate vitamin A deficiency.” Asia Pac. J. Clin. Nutr. 12: 369–372.
Cassiday, L. (2013) “The other vitamin E.” Inform 24: 464–471, July/August 2013.
Kalyana Sundram PhD, Ravigadevi Sambanthamurthi PhD and Yew-Ai Tan, Palm fruit chemistry and nutrition, PhD, Asia Pacific J Clin Nutr 2003;12 (3): 355-362
van Rooyen, Jacques, Esterhuyse, Adriaan, Engelbrecht, Anna-Mart, du Toit, Eugene, Health benefits of a natural carotenoid rich oil: a proposed mechanism of protection against ischaemi/reperfusion injury, Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition 2008