Ulei de RICIN hidrogenat

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de RICIN hidrogenat

Ulei de RICIN hidrogenat

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

8,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Hydrogenated Castor Oil


Denumit si "ceara de ricin", uleiul de ricin hidrogenat este un ingredient cosmetic versatil, care pastreaza toate calitatile care fac din uleiul de ricin un ingredient de nelipsit din produsele cosmetice.


Are efect emolient, hidratant si conditionant asupra pielii.


Se prezinta sub forma de mici pastile ceroase, fiind intalnit in industria cosmetica si sub denumirea de "ceara de ricin".


Se obtine prin hidrogenarea uleiului de ricin obisnuit, procedeu prin care devine solid, cu un punct de topire ridicat.


Functii cosmetice:


- factor de consistenta in lotiuni, emulsii sau unguente


- factor de stabilitate pentru produsele sub forma de stick, pentru rujuri sau balsamuri de buze


- in emulsii contribuie la stabilizarea acestora prin "gelificarea" fazei uleioase, ceea ce-l face un factor de stabilitate pentru emulsiile de tip a/o (apa in ulei)


Date tehnice:


- punct de topire: 83° - 88° C


- solubilitate: solubil numai in ulei, insolubil in apa


- in emulsii se adauga in faza uleioasa si se topeste alaturi de celelalte ingrediente


Dozaj orientativ: 0,5% - 10%