Ulei de RODIE virgin, presat la rece

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei de RODIE virgin, presat la rece

Ulei de RODIE virgin, presat la rece

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ulei extras prin presare la rece din semintele fructelor de rodie obtinute din culturi organice.
Uleiul de rodie este un activ cosmetic pretios bogat in acid punicic, ingredient cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare asupra pielii, care stimuleaza regenerarea celulara la nivelul epidermului si refacerea pielii.


INCI: Punica Granatum Seed Oil


Forma de prezentare: lichid vascos, de culoare galben inchis.
Este un ulei "gras", care patrunde incet in piele.


Tara de origine a rodiilor: Turcia
Tara de origie a uleiului: Germania


Arborele de rodie (Punica granatum L.), originar din regiuni din Iran si Irak, a fost salutat din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile medicinale ale fructelor sale. Fructul a fost considerat sacru în multe culturi si sisteme medicinale, inclusiv în medicina ayurvedica.
Semintele arborelui de rodie contin in proportie de peste 18% un ulei care se poate obtine prin presare la rece. Acest ulei contine o proportie semnificativa (peste 77% in cazul uleiului de rodie din magazinul nostru) un acid gras foarte rar de gasit in lumea vegetala, denumit acidul punicic.
Acesta este un acid gras omega-5 similar ca structura si efect cu acidul alpha-linolenic, un acid gras bioactiv recunoscut.

De asemenea, uleiul de rodie contine si polifenoli, compusi bioactivi cu efect antiinflamator, antioxidant si stimulant al regenerarii celulare. Cel mai cunoscut dintre acestia este acidul elagic. Studii desfasurate in ultimii ani au aratat ca acidul elagic este totodata un activ cosmetic depigmentar cu efect similar hydroquinonei, dar fara a avea efectele adverse ale acesteia. Actioneaza prin inhibarea tirozinazei, o enzima implicata in formarea melanocitelor, celule pigmentare a caror acumulare neuniforma la suprafata epidermului determina asa-numitele pete pigmentare.
Impreuna cu acidul punicic, aceste doua componente fac din uleiul de rodie un ulei cu actiune antioxidanta si de protectie a pielii impotriva factorilor de stres, a poluarii si a radiatiilor UV, fiind un activ cosmetic promitator pentru produsele antiaging, de protectie solara sau cele care ajuta la protejarea pielii in fata factorilor de mediu.


Compozitie:
- acid punicic: 77,5%
- acid palmitic: 2,6%
- acid stearic: 1,9%
- acid oleic: 4,6%
- acid linoleic: 4,7%
- alti acizi grasi: 8,7%


Utilizare:
Uleiul de rodie se poate folosi in orice produs de tipul leave-on (care ramane pe piele) destinat:
- tenului sensibil, reactiv, atopic, avand efect antiinflamator si de protectie in fata factorilor nocivi de mediu
- tenului matur, pentru diminuarea ridurilor fine si prevenirea formarii altor riduri
- pielii uscate si subtiate sub efectul timpului; uleiul de rodie stimuleaza proliferarea celulara a epidermului si ingrosarea acestuia, pielea capatand un aspect mai ferm si fiind mai elastica
- ingrijirii pielii arse de soare; uleiul de rodie contribuie la neutralizarea radicalilor liberi si protejeaza ADN-ul celular in fata actiunii oxidante a ROS.
Dozare: intre 1- 10%
In emulsii se adauga in faza finala, de racire, a acestora.
Mod de pastrare: in loc uscat, ferit de lumina si umiditate!


Date de siguranta:
Uleiul de rodie este un ingredient "generally considered as safe" (GRAS).


Referinte bibliografice
Documentatie furnizori
F. Afaq, M.A. Zaid, N. Khan, M. Dreher, and H. Mukhtar, “Protective effect of pomegranate derived products on UVB-mediated damage in human reconstituted skin,” Experimental Dermatology,  vol. 18, issue 6, pp. 553–561, June 2009.
M.N. Aslam, E.P. Lansky, and J. Varani, “Pomegranate as a cosmeceutical source: Pomegranate fractions promote proliferation and procollagen synthesis and inhibit matrix metalloproteinase-1 production in human skin cells,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 103, pp. 311–318, 2006.
T. Boussetta, H. Raad, P. Lettéron, M.A. Gougerot-Pocidalo, J.C. Marie, F. Driss, and J. El-Benna,  “Punicic Acid a Conjugated Linolenic Acid Inhibits TNFα-Induced Neutrophil Hyperactivation and        Protects from Experimental Colon Inflammation in Rats,” PLoS One, vol. 4, issue 7, July 2009.
J.J. Hora, E.R. Maydew, E.P. Lansky, and C. Dwivedi, “Chemopreventive effects of pomegranate seed oil on skin tumor development in CD1 mice,” J Med Food, vol. 6, issue 3, pp. 157-161, fall 2003.
S.D. Johanningsmeier and G.K. Harris, “Pomegranate as a Functional Food and Nutraceutical Source,” Annu. Rev. Food Sci. Technol., vol. 2, pp. 181-201, 2011.
J. Jurenka, “Therapeutic Applications of Pomegranate (Punica granatum L.): A Review,” Alternative  Medicine Review, vol. 13, number 2, pp. 128-144, 2008.
E.P. Lansky and R.A Newman, “Punica granatum (pomegranate) and its potential for prevention and treatment of inflammation and cancer,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 109, pp. 177–206, 2007.
I.L.P Melo, E.B.T Carvalho, and J. Mancini-Filho, “Pomegranate Seed Oil (Punica Granatum L.): A Source of Punicic Acid (Conjugated α-Linolenic Acid),” J Hum Nutr Food Sci, vol. 2, issue 1, pp.       1024-1035, 2014.
L.A. Pacheco-Palencia, G. Noratto, L. Hingorani, S.T. Talcott, and S.U. Mertens-Talcott, “Protective Effects of Standardized Pomegranate (Punica granatum L.) Polyphenolic Extract in Ultraviolet- Irradiated Human Skin Fibroblasts,” J. Agric. Food Chem., vol. 56, pp. 8434–8441, 2008.
S.Y. Schubert, E.P. Lansky, and I. Neeman, “Antioxidant and eicosanoid enzyme inhibition properties of pomegranate seed oil and fermented juice flavonoids,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 66, pp. 11–17, 1999.
M. Viuda-Martos, J. Fernandez-Lopez, and J.A. Perez-Alvarez, “Pomegranate and its Many Functional Components as Related to Human Health: A Review,” Comprehensive Reviews in Food Science  and Food Safety, vol.9, pp. 635-654, 2010.
A. Zarfeshany, S. Asgary, and S.H. Javanmard, “Potent health effects of pomegranate,” Adv Biomed  Res, vol. 3 pp. 100-129, 2014.