Ulei de trandafir

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ulei de trandafir

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Oryza Sativa Bran Oil, Rosa Damascena Flower Extract


Uleiul de trandafir "Sanflora" este un extract de flori de Rosa Damascena provenind din culturi autohtone in ulei de orez



  • este fin, penetrant, patrunde usor in piele fara a lasa un film gras la suprafata acesteia

  • are un miros discret dar invaluitor de trandafiri Rosa Damascena

  • folosit intr-un procent de min. 12% intr-un produs cosmetic imprima acestuia o aroma discreta de trandafiri


A nu se confunda cu uleiul esential de trandafir !


Proprietati si indicatii


Uleiul de trandafir "Sanflora" imbina proprietatile florilor de Rosa Damascena cu cele ale uleiului de orez.


Este un ulei bogat in antioxidanti: polifenoli (in special flavonoide) proveniti de la florile de trandafiri, gamma-oryzanol, tocotrienoli, tocoferoli si acid ferulic proveniti de la uleiul de orez.


Printre efectele uleiului de trandafir amintim:



  • pentru ca patrunde usor in piele, contribuie la echilibrul normal al barierei epidermului si pastreaza pielea hidratata si catifelata

  • contribuie la mentinerea elasticitatii pielii

  • este un ulei bine tolerat si de tenul gras; avand un continut ridicat de antioxidanti previne oxidarea sebumului in exces si impiedica astfel aparitia iritatiilor

  • destinde si calmeaza pielea iritata; diminueaza inflamatiile minore ale tegumentelor

  • datorita continutul diversificat de antioxidanti ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii (antiaging), fiind recomandat pentru tenul matur, devitalizat

  • contribuie la "nutritia" corecta a pielii prin acizi grasi si vitamina E

  • este tolerat de toate tipurile de ten

  • continutul ridicat de flavonoide si alti antioxidanti il recomanda ca ulei ce actioneaza la nivel celular, contribuind la protectia pielii impotriva radiatiilor ultraviolete; in acest scop nu se foloseste de sine statator ci in combinatie cu filtre minerale (oxid de zinc si dioxid de titan)


Utilizari



  • ulei de masaj, atat pentru corp cat si pentru toate tipurile de ten; singur sau in combinatie cu alte active care sunt solubile in ulei si care au rol refermizant si antioxidant (extract de morcov, extract de rozmarin)

  • ulei demachiant

  • creme si lotiuni fluide si penetrante, care nu lasa film gras pe piele

  • creme si serumuri contur de ochi

  • produse pentru plaja, in combinatie cu oxid de zinc si/sau dioxid de titan 


Referinte bibliografice:
- Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) , Assessment report on Rosa gallica L., Rosa centifolia L., Rosa damascena Mill., flos EMA/HMPC/137298/2013
-  Mohammad Hossein Boskabady, Mohammad Naser Shafei, Zahra Saberi, Somayeh Amini Pharmacological Effects of Rosa Damascena, Iranian Journal of Basic Medical Sciences, Vol. 14, No. 4, July-Aug 2011, 295-307
- Tabrizi H, Mortazavi SA, Kamalinejad M. An in vitro evaluation of various Rosa damascene flower extracts as a natural antisolar agent. Int J Cosmet Sci. 2003 Dec;25(6):259-65.


 


Retete propuse:



Formula 1 - Crema de zi pentru ten normal
si/sau matur "Trandafiri si Argan"