Ulei din seminte de CATINA (Extract CO2)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei din seminte de CATINA (Extract CO2)

Ulei (extract CO2) din seminte de CATINA

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

21,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Activ cosmetic concentrat, cu rol antiaging, antioxidant, calmant, antiinflamator, regenerant si nutritiv asupra pielii.


INCI: Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Kernel Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract


Obtinut prin extractie cu dioxid de carbon supercritic (dioxid de carbon in stare fluida, prin mentinerea peste nivelul de temperatura si presiune critica), un procedeu modern si ecologic agreat de organismele de certificare pentru cosmeticele organice (NU sunt folositi alti solventi, saruri anorganice, metale grele, etc).


Extractul CO2 din seminte de catina este un produs foarte concentrat: pentru obtinerea unui kilogram de ulei se folosesc intre 13 si 20 de kilograme de seminte de catina. Uleiul este stabilizat cu extract de rozmarin obtinut tot prin extractie cu CO2, acest ingredient avand rol antioxidant.


Prin metoda extractiei cu CO2, uleiul din seminte de catina reuneste toate substantele lipofile ale semintelor de catina: carotenoizi, tocoferol, fitosteroli, squalen si acizi grasi nesaturati, in mod special cei din grupa omega-7. Gratie acestei combinatii de substante active, uleiul intareste tesutul epitelial si stimuleaza mecanismele de aparare ale pielii. De aceea, poate fi foarte eficient in tratarea sau prevenirea multor afectiuni ale pielii. In plus, uleiul din seminte de catina imbunatateste hidratarea si elasticitatea pielii.


Catina a fost studiata intens in ultimii ani, fiind un arbust cu multiple utilizari si ale carui fructe au un continut foarte bogat in nutrienti si substante fitochimice. In urma acestor studii, uleiului din seminte de catina ii sunt atribuite o serie de proprietati farmacologice si cosmetice: antioxidant, antimicrobial, antiaterogen si cardioprotectiv, hepatoprotectiv, radioprotectiv, regenerant si cicatrizant al tesutului cutanat. Aceste studii au confirmat si utilizarile terapeutice traditionale ale uleiului din seminte de catina in tratarea arsurilor, a ulcerelor cutanate, a ranilor mucoaselor, precum si altor boli de piele. Nu au fost semnalate efecte adverse sau reactii de toxicitate urmare utilizarii topice (cutanate) a uleiului din seminte de catina.


Mod de prezentare: ulei portocaliu intens, cu miros caracteristic semintelor de catina, usor acidulat.


Absorbtie cutanata: este un ulei care patrunde usor in piele, fara a lasa o senzatie grasa.


Compozitie:
Ulei cu un continut crescut de acizi grasi nesaturati, si anume:
- acid oleic 14 - 21%
- acid linoleic 34 - 41%
- acid alfa-linolenic 24 - 35%
- substante nesaponificabile 1 - 6%, constand in carotenoizi, alcanoli, tocoferoli, steroli.


Dozaj recomandat: intre 2 - 10%. In emulsii se adauga fie in faza grasa, fie in faza de racire. Este liposolubil.


Proprietati cosmetice:


- vitaminizant si nutritiv cutanat
- antioxidant puternic ; diminueaza efectul radicalilor liberi asupra pielii
- antiaging, previne imbatranirea prematura a pielii datorata factorilor de mediu
- regenerant cutanat, stimuleaza reinnoirea celulelor epidermale
- cicatrizant, stimuleaza sinteza colagenului si a cheratinocitelor, contribuind la refacerea tesutului cutanat afectat de leziuni
- are rol de protectie impotriva radiatiilor UVB si UVA
- antiinflamator, calmeaza iritatiile cutanate aparute dupa expunerea la soare sau din alte cauze


Utilizare:


- produse antiaging
- produse destinate tenului/pielii mature, lipsite de tonus sau cu tendinte de ridare
- produse pentru pregatirea pielii inainte de plaja; produse pentru ingrijirea pielii dupa expunerea la soare
- produse pentru ingrijirea pielii in caz de arsuri sau de  leziuni cutanate  superficiale.


Date de siguranta:
Uz extern!
A se pastra intr-un loc uscat si racoros, ferit de lumina, preferabil la frigider!
A nu se lasa la indemana copiilor!


Bibliografie selectiva:


Agnieszka Gęgotek, Anna Jastrząb, Iwona Jarocka-Karpowicz, Marta Muszyńska, and Elżbieta Skrzydlewska - The Effect of Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) Seed Oil on UV-Induced Changes in Lipid Metabolism of Human Skin Cells,  Antioxidants (Basel). 2018 Sep; 7(9): 110.
and Izabela Nowak - Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil, Lipids Health Dis. 2017; 16: 95.

Neha Tyagi., Archu Singhand Kanchan Kohli  - New insights towards implication of sea buckthorn oil in human health: a review; International Journal of Current Innovation Research, Issue, 5(A), pp. 1204-1208, May, 2018