Ulei esential de bergamota

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ulei esential de bergamota

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

11,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil


Bergamota este originara din Asia tropicala dar in prezent habitatul principal este situat in sudul Italiei (Calabria), Coasta de Fildes si Republica Guineea.

Beneficii



  • proprietati anti-imbatranire

  • antiseptic

  • tonic

  • digestiv

  • folositor in lipsa de apetit

  • calmeaza anxietatea


Copacul de bergamota este mai mic decat alte varietati de citrice. Are fructe mititele, in forma de para, facandu-se referire la ele in lucrari botanice inca din secolul al XVI-lea.

Uleiul esential este obtinut prin presarea cojilor de fructe proaspete a speciei Citrus Bergamia, dupa ce sucul a fost extras; principalul constituent al acestuia este linalyl acetat insa contine deasemenea furocumarine (bergaptene, bergamottin, s.a.). Acesti constituenti au proprietatea de a creste secretia de melanina, accentueaza fotosensibilitatea pielii si prin urmare uleiul esential nu trebuie folosit inainte de expunerea la soare. Nu se utilizeaza spre exemplu in apa de baie daca dupa aceasta urmeaza sa se mearga afara, in soare si nu trebuie utilizat de persoanele ce au pe piele alunite mari. Utilizat gresit, uleiul esential poate accelera problemele de piele precum dermatitele si petele pigmentare.


Bergamota este utilizata ca aroma in ceaiul Earl Grey si ca parfumant in multe cosmetice. Cea mai buna modalitate de a beneficia de proprietatile uleiului esential este de a adauga cateva picaturi in lampa de aromaterapie. Are un efect tonic asupra sistemului nervos, fiind de ajutor in recuperarea dupa o perioada de oboseala si stress.


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): citral, linalool, limonene.


Uz EXTERN! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat. 
A nu se lasa la indemana copiilor!

A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Fiind un ulei esential cu potential fotosensibilizant, NU este recomandata expunerea la soare dupa aplicarea produselor in care acesta este incorporat.


Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
Fise specificatii producator/furnizor
Dr. Jean Valnet – Aromaterapia (2003)
Daniéle Ryman – Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed - Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)
Shirley Price – Practical Aromatherapy–How to use Essential Oils to Restore Vitality (1984)