Ulei esential de eucalipt

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei esential de eucalipt

Ulei esential de eucalipt

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

8,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Eucalyptus Globulus Leaf Oil


Beneficii


Eucaliptul este nativ din Tasmania si Australia insa poate fi gasit in multe alte parti ale lumii unde a fost aclimatizat. Este o specie perena ce include atat arbusti cat si arbori foarte inalti.


Frunzele de eucalipt sunt cunoscute printre altele ca fiind principala sursa de hrana pentru ursuletul Koala. Insa de la eucalipt se poate folosi intreaga planta – lemn, frunze, ulei sau nectarul florilor, toate fiind de o valoare deosebita pentru oameni si mediu.


Tocmai aceasta importanta si multifunctionalitate a eucaliptului a dus la raspandirea lui in intreaga lume:



  • s-a folosit si pentru combaterea malariei, fiind plantat in zonele cu balti pe care astfel le-a asanat, impiedicand inmultirea tantarilor ce raspandeau malaria.

  • a fost plantat pentru a reduce salinitatea unor soluri si a imbunatati calitatea apelor freatice

  • fiind un arbore care creste repede si are o coroana bogata, a fost cultivat pe suprafete extinse pentru a furniza cherestea si lemne de foc

  • astazi este considerat o alternativa bioenergetica pentru a reduce dependenta de combustibilii fosili

  • datorita radacinilor adanci a contribuit la fixarea solurilor amenintate de eroziune


Partea cea mai valoroasa din acesti arbori o reprezinta frunzele din care se obtine, prin distilare, uleiul esential de eucalipt.


Constituenti principali: alpha-pinen, limonene, para-cymen, 1,8 – cineol.


Conform studiilor efectuate in ultimii ani asupra constituentilor si a activitatii biologice a uleiului esential de eucalipt, genul Globulus, s-a stabilit ca acesta este:



  • antiseptic

  • antibacterian

  • antiacneic

  • decongestionant al cailor respiratorii

  • activeaza circulatia periferica


Aroma: camforata, revigoranta, cu note ierboase


Utilizari:


In cosmetica:



  • in produsele antiacneice: conform unui studiu publicat in The Journal of Health Research, 2008 (Sirivan Athikomkulcha et al ) uleiul esential de eucalipt, intr-o concentratie de 2% intr-o emulsie cosmetica este eficient impotriva bacteriei Propionibacterium acnes, bacterie responsabila de producerea acneei, rezultatele fiind comparabile cu un preparat continand 5% benzoyl peroxide

  • in produse destinate igienei orale (pasta de dinti sau apa de gura): antiseptic si antibacterian puternic si netoxic, antiinflamator (in caz de gingivita), ca adjuvant in cazul candidozei bucale

  • in sampoane contra matretii (Maria Lis-Balchin, Aromatherapy science: a guide for healthcare professionals, Pharmaceutical Press 2006)

  • in sapunuri si alte produse de igiena: are un miros intens care rezista si in cazul saponificarii “la rece”

  • in produsele tip deodorant pentru picioare datorita caracterului antiseptic si mirosului revigorant


In aromaterapie:




  • pentru inhalatii: decongestiv si antiseptic, adjuvant in caz de raceli, sinuzite, infectii ale nasului si gatului

  • difuzat in aer sau pus in lampa de aromaterapie pentru improspatarea aerului, pentru o atmosfera revigoranta si pentru neutralizarea mirosurilor neplacute precum si pentru indepartarea insectelor (in special a tantarilor) datorita caracterului repelent

  • in uleiuri de masaj contra durerilor si spasmelor musculare, a durerilor articulare, precum si pentru proprietatile decongestionante


Dozare:



  • pentru masaj: 2 – 4 picaturi de ulei esential diluat in 10ml de ulei vegetal (de ex. ulei de migdale dulci)

  • in lampa odorizanta: 1- 4 picaturi de ulei esential in 10ml apa


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): D-Limonene


Uz extern! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
- Sirivan Athikomkulcha et al, The develpment of anti-acne products from eucalyptus globulus and psidium guajava oil, J. Health Res 2008, 22(3): 109-113

- Ryman’s Daniele, Secrets of youth and beauty, 2007 of Dental Herald, July 2014
- Maria Lis-Balchin, Aromatherapy science: a guide for healthcare professionals, Pharmaceutical Press 2006
- Natural Medicines – comprehensive database, Eucalyptus, accesat 03.05.2015
- Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) , European Medicines Agency 5.03.2014 EMA/HMPC/307782/2012, Assessment report on Eucalytus globulus Labill., Eucalyptus polybractea R.T. Baker and/or Eucalyptus smithii R.T. Baker