Ulei esential de lamaie

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei esential de lamaie

Ulei esential de lamaie

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Citrus Limon Peel Oil


Produs in Italia din culturi locale, intr-o companie cu peste 80 de ani de experienta in distilarea uleiurilor esentiale.


Lamaiul este un arbust fructifer originar din zona Indiei, Chinei, Japoniei si Asiei de sud-est. Mai tarziu arabii l-au introdus in Europa din padurile din zona de nord a Indiei. In prezent pot fi gasiti lamai crescand pe coasta de vest a Americii si zona Mediteranei.


Beneficii:



  • Tonic pentru sistemul nervos

  • Reduce stres-ul

  • Ajuta in depresii

  • Proprietati curative

  • Bactericid

  • Protejeaza impotriva infectiilor

  • Antiseptic

  • Imunostimulant

  • Fungicid

  • Ajuta la concentrare

  • Proprietati revigorante


Lamaii pot produce peste 1.500 fructe intr-un an iar florile au o aroma unica si deosebita. Uleiul esential de lamaie este cel mai frecvent ulei esential distilat dupa portocala putand fi gasit in parfumuri, produse de ingrijire a casei si prajituri.


Aroma exotica a lamaii a fost remarcata si descrisa inca din antichitate si se facea referire la ea in cultura araba antica ca mar  medicinal. Egiptenii antici si mai tarziu grecii utilizau lamaile in ceremonii religioase. La curtea Frantei in timpul domniei regelui Ludovic al IV-lea femeile le foloseau in locul rujului – obisnuiau sa muste dintr-o lamaie din cand in cand iar acidul continut le dadea volum si roseata buzelor. Vizitatorilor la curte li se ofereau de asemenea lamai ca un dar de bun venit. Oamenii obisnuiau sa puna coji de lamaie in interiorul hainelor pentru a tine la distanta insectele de tesaturi. Dar probabil faptul cel mai cunoscut in istorie, englezii le dadeau marinarilor pentru combaterea scorbutului.


In prezent lamaia are un rol important in procedeele cosmetice de intinerire si pastrarea sanatatii, fiind utilizata in multe produse cosmetice. Proprietatile sale de refacere si vindecare o fac un ingredient minunat in produsele tonifiante si mastile de fata.


Uleiul esential de lamaie este polivalent si o multime de studii au fost facute pentru a demonstra efectele sale bactericide si antiseptice. Principalii constituenti ai uleiului esential sunt limonene si citral, ceea ce-l face unul din antisepticele de top.


Inca din anul 1926 se remarca lucrarile lui Morel si Rochaix despre actiunea bactericida a esentei de lamaie care au demonstrat ca:



  • vaporii de esenta de lamaie neutralizeaza meningococul in 15 minute, bacilul lui Eberth (al febrei tifoide) in mai putin de o ora, pneumococul in 1-3 ore, stafilococul auriu in 2 ore, streptococul hemolitic in 3-12 ore.

  • esenta neutralizeaza bacilul Eberth in 5 minute, stafilococul in 5 minute, bacilul Loeffler (difteric) in 20 de minute. Totodata, este infertilizanta pentru bacilul tuberculozei in doza de 0,2%.


Alte aplicatii si utilizari ale lamaii:


Sucul de lamaie poate fi utilizat pentru dezinfectarea apei de baut suspecte (suc dintr-o lamaie la un litru de apa) si a carnii si pestilor a caror prospetime este incerta.


Lamaia este foarte folositoare in perioade de stres; sucul ei este un minunat detoxifiant luat dimineata pe stomacul gol, ajutand la pastrarea tineretii si a supletii corpului.


Despre aciditatea lamaii: pare surprinzator sa citim ca lamaia este un alcalinizant si un antiacid gastric. Lucrarile lui Rancoule si Labbe au tratat acest aspect. Savoarea acida nu implica, intr-adevar ca lamaia este acida pentru organism, deoarece gustul este datorat unor acizi organici care nu raman in starea de acizi in celule. Experientele au demonstrat ca folosirea prelungita a lamaii provoaca in organism producerea de carbonat de potasiu, care permite neutralizarea excesului de aciditate din mediul umoral. Hiperaciditatea gastrica este si ea neutralizata prin suc de lamaie diluat cu apa. Acidul citric natural este oxidat in timpul digestiei. Sarurile ramase dau carbonati si bicarbonati de calciu, potasiu, etc, care mentin alcalinitatea sangelui. Astfel, o substanta poate da in mediul extern o reactie acida, iar in organism sa fie in general alcalina. 


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): D-Limonene, Citral, Linalool, Citronellol, Geraniol


Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
Fise specificatii producator/furnizor
Dr. Jean Valnet – Aromaterapia (2003)
Daniéle Ryman – Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed - Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)
Shirley Price – Practical Aromatherapy–How to use Essential Oils to Restore Vitality (1984)