Ulei esential de lime

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ulei esential de lime

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

10,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Citrus Aurantifolia Oil


Cea mai mare parte a uleiului esential de lime provine din Mexic, Florida, Trinidad, Haiti si Jamaica. Limette este numele utilizat in industria parfumurilor.


Beneficii



  • antiseptic

  • proprietati de reintinerire  


Uleiul esential de lime aminteste cumva de uleiul de bergamota avand insa o aroma mai subtila si intensa. Principalii constituenti sunt citralul si linalyl acetat, cu proprietati puternic antiseptice si bactericide. Este un ulei esential cu un continut ridicat de cumarine (limettin, bergapten, imperatorin, isoimperatorin, bergamottin, s.a.). Acesti constituenti au proprietatea de a creste secretia de melanina, accentueaza fotosensibilitatea pielii si prin urmare uleiul esential nu trebuie folosit inainte de expunerea la soare. Nu se utilizeaza spre exemplu in apa de baie daca dupa aceasta urmeaza sa se mearga afara, in soare si nu trebuie utilizat de persoanele ce au pe piele alunite mari. Utilizat gresit, uleiul esential poate accelera problemele de piele precum dermatitele si petele pigmentare.


Uleiul esential de lime (limette) este utilizat in cosmetica in productia de sapunuri, creme, lotiuni, detergenti si parfumuri, intr-o concentratie de max. 1,5% in cazul parfumurilor. Este folosit totodata in produsele de curatare a casei.


Cea mai buna modalitate de a beneficia de proprietatile uleiului esential este de a adauga cateva picaturi in lampa de aromaterapie. Are un efect tonic, refreshing asupra sistemului nervos. Se combina bine cu o multitudine de alte uleiuri esentiale.


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): citral, geraniol, linalool, citronellol, limonene


Uz EXTERN! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat. 
A nu se lasa la indemana copiilor!

A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
Fise specificatii producator/furnizor
Daniéle Ryman – Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed - Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)