Ulei esential de litsea cubeba

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei esential de litsea cubeba

Ulei esential de litsea cubeba

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Litsea Cubeba Fruit Oil


Producator: Italia


Continut in citral (conform buletinului de analiza): 65,70%


Litsea cubeba (in chineza denumit May Chang) este un copac tot timpul verde cu o inaltime intre 5-12 metri. Este originar din China, Indonesia, Taiwan si alte parti din sud-estul Asiei. Copacul produce niste fructe mici, asemanatoare piperului din care se extrage uleiul esential ce are un miros placut, lamaios; uleiul esential poate fi obtinut deasmenea si din flori, frunze si alte parti ale copacului. Datorita mirosului specific dulce lamaios uleiul esential de litsea cubeba este folosit in parfumerie, cosmetica si producerea de arome.




Acest ulei esential are o actiune reimprospatanta si stimulanta, ce il face perfect pentru usurarea oboselii si a starilor de apatie. Datorita faptului ca acest ulei esential este un tonic pentru sistemul nervos il face deasemenea perfect pentru limpezirea mintii in stari de neliniste, stres sau ameteala; vaporizat actioneaza deasemenea ca tonic respirator. 


Are o actiune pronuntat antiseptica, antifungica si antivirala.


Este utilizat in produsele de ingrijire a pielii pentru proprietatile sale bland astringente, ce poate fi de ajutor pentru pielea grasa sau acneica.  Litsea cubeba este deasmenea un foarte eficient deodorant,  ajuta in reducerea transpiratiei excesive, astfel incat poate fi adaugat unei lotiuni destinate intregului corp. Acest ulei esential poate fi usor sensibilizant pentru anumite persoane, insa avand o aroma foarte puternica este suficient a se utiliza cantitati mici, ceea ce face putin probabila incidenta acestei probleme.


Se combina bine cu o mare varietate de uleiuri, aducand o nota placuta de lamaie-citrice oriunde este utilizat.   


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): Citral, D-Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol


Uz extern! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice
Fise specificatii producator
Dr. Jean Valnet  –  Aromaterapia (2003)
Daniéle Ryman   –   Secrets of youth & beauty – aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed  -  Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)
Shirley Price   –   Practical Aromatherapy – How to use Essential Oils to Restore Vitality (1984)