Ulei esential de scortisoara

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei esential de scortisoara

Ulei esential de scortisoara

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

11,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Cinnamomum Zeylanicum Oil


Producator/furnizor: Italia


Continut in aldehida cinamica (conform buletinului de analiza, analiza gaz cromatograf): 71,2%

Acest copac ce poate creste pana la inaltimea de 18m se presupune ca isi are originea in China sau Burma, insa in prezent este cultivat in multe tari tropicale. Scortisoara provine din coaja copacilor tot timpul verzi, ce imprastie o aroma puternica si picanta. In China este mentionata cu 2700 iHr., cand era prescrisa pentru o multime de afectiuni; de asemenea, era utilizata in Egiptul antic impotriva epidemiilor.


Cand copacul are aproximativ 6 ani, scoarta este indepartata in fasii lungi si apoi lasata sa se usuce la soare; aceasta operatiune este desfasurata o data la 2 ani, iar copacul poate continua sa produca scoarta pentru inca 200 de ani. 


Uleiul esential este obtinut prin distilare; principalul constituent al acestuia este aldehida cinamica (65-75%) ce confera efectul de incalzire specific si puternice proprietati antiseptice. In prezent, uleiul esential de scortisoara este un ingredient favorit in producerea cosmeticelor si a sapunurilor.


Beneficii:



  • antibacterian

  • antiseptic

  • imunostimulant

  • stimulant al functiilor circulatorii, cardiace si respiratorii

  • antiviral

  • ajuta in gripa si probleme respiratorii 


Atentionare


Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): Cinnamal, Eugenol, Linalool, Benzyl Benzoate


Uz extern! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
Contraindicat copiilor mici, femeilor însărcinate precum si celor care alăptează.
NU este recomandat persoanelor cu pielea sensibila (poate fi iritant).
Totdeauna trebuie bine diluat in compozitia produselor cosmetice in care este introdus. 
NU se adauga niciodata in apa fierbinte de baie.   
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.

Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice
Fise specificatii producator
Daniéle Ryman, Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Sue Clarke, Essential Chemistry for Aromatherapy, 2008
Dr. Jean Valnet, Aromaterapia (2003) 
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed, Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)