Ulei (extract) de ceai verde

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei (extract) de ceai verde

Ulei (extract) de ceai verde

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract


Uleiul de ceai verde Sanflora este preparat prin macerarea ceaiului verde in ulei de migdale dulci.


Descriere produs


Uleiul de ceai verde Sanflora este obtinut prin extractia frunzelor de Camelia Sinensis in ulei de migdale dulci.


A nu se confunda cu uleiul esential de tea-tree (Melaleuca Alternifolia)!


Uleiul de ceai verde Sanflora este un produs ce imbina calitatile antioxidante ale extractului de ceai verde cu proprietatile emoliente si restaurative cutanate ale uleiului de migdale dulci.


Uleiul pastreaza culoarea verde inchis a frunzelor de ceai verde si mirosul particular astringent al acestora.


Efectele ceaiului verde asupra pielii


Despre efectele benefice ale consumului de ceai verde asupra sanatatii s-a scris foarte mult, acestea fiind validate atat de medicina traditionala chineza cat si de numeroase studii stiintifice efectuate in ultimii zeci de ani.


Ceea ce ne intereseaza insa sunt efectele ceaiului verde asupra pielii. O simpla cautare in baza de date PubMed alaturand cuvintele “green tea” si “ skin” genereaza peste 280 de studii efectuate in vivo si in vitro care demonstreaza ca ceaiul verde are si efecte topice importante, fiind:



  • antioxidant puternic

  • antiinflamator

  • stimulator al reinnoirii epidermului

  • tonifiant al dermului

  • agent chemopreventiv contra efectelor adverse ale soarelui; actioneaza complementar cu substantele fotoprotectoare conventionale

  • previne imbatranirea cutanata.


Efectele benefice asupra pielii sunt datorate compozitiei sale chimice s  peciale. Ceaiul verde  contine un polifenol special denumit epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Acesta este bine cunoscut pentru actiunea sa antioxidanta fiind demonstrat ca inhiba partial efectele negative datorate expunerii la UVB.


Un studiu privind caracterul antiinflamator al extractului de ceai verde publicat in 2003 in Journal of Nutritional Biochemistry a aratat ca ceaiul verde diminueaza atat inflamatiile cauzate de expunerea la soare, cat si simptomele de roseate si iritatie asociate rozaceei.


Alte studii mai recente indica ca extractul de ceai verde are efect de protectie solara pentru ca inactiveaza radicalii liberi produsi aparuti ca umare a expunerii la razele UV si protejeaza fibrele de colagen de ruptura consecutiva acestei expuneri.


Pe langa caracterul sau antioxidant si antiinflamator, extractul de ceai verde poate contribui la preventia imbatranirii cutanate, laimbunatatirea microcirculatiei cutanate si la imbunatatirea aspectului general al pielii.


Inca nu a fost stabilita cu precizie capacitatea ceaiului verde de a diminua ridurile deja formate, studii ulterioare fiind necesare pentru a analiza acest lucru. Ceea ce se stie insa cu exactitate este ca extractul de ceai verde aplicat extern poate preveni multe din procesele de degradare a celulelor pielii cauzate de factorii exogeni.


Cum se foloseste:



  • ca atare, ca produs emolient, tonifiant si protector cutanat

  • in emulsii si creme destinate tenului acneic si a celui cuperozic

  • in produsele de protectie solara, ca activ complementar filtrelor UV

  • in produsele antirid